Fennikelsalat med grillet jomfruhummer

Fennikelsalat med grillet jomfruhummer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Skaldyr - Diverse skaldyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
12 jomfruhummerhaler med skal
1 spsk.olivenolie
1 fedhakket hvidløg
1 finthakket rød chili
1 bdt.klippet dild
1 skalotteløg i små tern
 
 Salat:
3 fennikelknolde skåret i ultratynde skiver
1 spsk.sukker
3 spsk.kogende vand
3 spsk.citronsaft
1 tsk.revet citronskal
1 spsk.olivenolie
1 dl.friske små blade af bredbladet persille
 
Opskrift:
Grillet jomfruhummer:
Flæk jomfruhummerhalerne med en stor kniv og læg dem i et fad. Vend olivenolie med hvidløg, rød chili, dild og skalotteløg og fordel det over halerne, drys også med salt og peber. Lad dem træk-ke 1/2 time på køkkenbordet, eller et par timer i køleskabet.

Tænd ovnens grill. Grill jomfruhum-merhalerne i ca. 2 min. eller til kødet lige slipper skallerne. Server med fennikelsalat og lyst brød ad libitum.

Fennikelsalat:
Opløs sukkeret i kogende vand og tilsæt citronsaft, skal af revet citron og olivenolie. Smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra sukker. Bland godt med fenniklen og lad salaten trække mellem 1/2 og 2 timer inden persillebladene blandes i og salaten serveres.

Tips:

Tynde skiver af hel fennikel laves lettest med en mandolin, et bræt med en tynd knivklinge der evt. kan indstilles. Det kan også gøres med en skarp kokkekniv og stor tålmodighed.





karakterer:
Opskriften er vist 18559 gange,
og udskrevet 481 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu