Skårne brune kager

Skårne brune kager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Skårne brune kager, billede 4 Skårne brune kager, billede 1 Skårne brune kager, billede 2 Skårne brune kager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.smør
250 g.sukker
125 g.sirup
1 tsk.potaske
1 tsk.kanel
0.5 tsk.nellike
125 g.fint hakket sukat
65 g.groft hakkede mandler
500 g.hvedemel
 
Opskrift:
Smør, sukker og sirup bringes i kog. Potaske, udrørt i 1 spsk. varmt vand, tilsættes, og lidt efter røres krydderier og mandler i. Når massen er nogenlunde kold æltes melet i, og dejen formes til pølse, der stilles koldt (ikke i køleskab, det kan få dejen til at smuldre).

Efter nogle timer eller næste dag skæres dejen i papirtynde skiver.

Bages på smurt plade ved 160-170 grader C. alm. ovn i 8-10 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 30064 gange,
og udskrevet 487 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Pragtfuld smag og nem at lave