Forloren hare med spæk

Forloren hare med spæk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Forloren hare med spæk, billede 4 Forloren hare med spæk, billede 1 Forloren hare med spæk, billede 2 Forloren hare med spæk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.hakket svinekød
250 g.hakket oksekød
4 storetvebakker el. 1 dl. rasp
½ dl.fløde
2 æg
 salt
 peber
 
 Envidere:
50 g.røget spæk
4 dl.mælk
 kulør
 
 Sovs:
 stegesky
1.5 spsk.hvedemel
 gelè
 et par spsk. fløde
 
Opskrift:
Rør kødet med de knuste tvebakker el. rasp, æg og fløde. Farsen skal være ret fast. Smag til med salt og peber. Form farsen som en tyk kort pølse og læg den i et ovnfast fad eller bradepande. Læg tynde skiver af røget spæk over" haren". Sæt fadet i 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 min. eller til" haren" er begyndt at tage farve. Kom lidt kulør i mælken og hæld den i fadet. Lad "haren" stege færdig ved 170 grader C. alm. ovn en halv time. Dryp jævnlig med mælk fra fadet

Sovs:
Hæld væden fra "haren" lad den koge op i en gryde. Rør en jævning af maizena og mælk og rør det heri til det har en passende konsistens og lad det koge et par minutter, tilsæt lidt ribsgelè eller anden gelè og måske lidt fløde for at gøre den "blød"





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Forloren hare

karakterer:
Opskriften er vist 63315 gange,
og udskrevet 1742 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-05 16:39:09
jeg elsker forloren hare det er bare min livret og jeg får altid min mor til at bruge denne opskrift hver gang jeg har fødselsdag og vi bruger bacon oven på det bliver bare super lækkert :)

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg har oxo brugt bacon og det blev en skøn harre.. :o)

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg bruger bacon istedet for spæk, det kan min familie bedre lide, og det smager herligt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Der er kun ét r i HARE.....