Guleærter
Hovedingrediens : Bælgplanter - Gule ærter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ærterne udblødes i vand i et døgn.
Ærterne koges sammen med løg og timian i det vand som ærterne er udblødt i. Ærterne skummes grundigt nogle gange undervejs. Når ærterne er godt møre tages timianen fra, ærter og løg blendes. Urterne skæres i passende stykker, de skal kunne ligge på en ske. Urterne koges møre i vand, tages op når de er færdige(med lidt bid i), de tilsættes senere. Kogeflæsken koges i vandet fra grøntsagerne til kødet er mørt. Når flæsken er mør tages op og de blendede ærter spædes med suppen til en passende konsistens. Nu skal de gule ærter smages til med salt, peber og timian. De kogte urter tilsættes. Kogeflæsket serveres apart koldt eller varmt. Samt eddike og stærk sennep. |
|
Opskriften er vist 120436 gange,
og udskrevet 4534 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (164 stemmer) |
|
Kommentarer Erls - 2024-11-12 23:50:51 Hvis ærterne er blevet for tynde så prøv at tilsætte lidt edikkr Jens,A - 2020-04-29 13:15:09 kogt medister og grissehaler, Sylte er ikke at kimse af heller. anonym - 2018-11-30 09:27:12 Hvor længe skal ærterne koge anonym - 2018-02-23 10:31:09 mine guleærter er blevet for tynde Jum - 2017-10-12 04:48:20 Hvor er grisehalerne anonym - 2016-02-05 07:16:08 Prøv at spæde op med lidt kogte ris Arne - 2015-02-20 20:09:31 Vand? Hvor meget ca? Poul H Jørgensen - 2013-11-14 07:04:59 Ja har prøvet den er rigtig god. Olsen - 2012-02-25 12:40:27 De var så gode,at jeg lige nu er ved at lave dem igen Geilager - 2012-02-07 11:20:41 Mangler der ikke noget med:"Serveres med riglige mængter kolde øl & snaps"? Kutnahora - 2008-01-21 12:27:31 Mmmmmmmm det er godt gammeldags dansk. Hvis ungerne ikke, som mine, kan li "klumper" kan grøntsager og urter snildt blendes i. Lækkert! ejensen - 2005-01-01 01:01:01 de var rigtige gode smagte af noget |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne