Svesketrifli

Svesketrifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Bær - Svesker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Svesketrifli, billede 4 Svesketrifli, billede 1 Svesketrifli, billede 2 Svesketrifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Sveskekompot:
400 gram Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Cognac 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Vaniljecreme:
30 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
16 Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
   
  Pynt:
8 Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
   
Opskrift:
Skyl sveskerne og kom dem i en skål. Hæld de 3 dl vand ved og stil skålen tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn. Kom derefter svesker og udblødningsvand i en gryde. Kog sveskerne ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt citronsaft og cognac. Smag til.

Stil kompotten tildækket i køleskabet i ca. 3½ time eller til næste dag.


Vanillecreme:
Sukker, maizena og vanillekorn blandes og piskes godt med 1 dl af mælken. Til sidst tilsættes æggeblommen.
De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde med den tomme vanillestang.
Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder og hældes straks i en kold beholder. Afkøles helt. Cremen skal anvendes samme eller næste dag.


Ved serveringen:
Knus makronerne og fordel dem i 8 dessertglas. Hæld i hvert glas 1 spsk. kold Vanillecreme og fordel herpå sveskekompotten - ca. 3/4 dl i hvert glas. Hæld resten af Vanillecremen over desserterne og pynt med knuste makroner.





karakterer:
Opskriften er vist 107858 gange,
og udskrevet 3010 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9520 (2266 kcal)
KJ pr. Pers. 1190 (283 kcal)
Vægt ialt 1468 gram
Vægt pr. Pers. 183 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 648 KJ (154 kcal)
Protein 2.3 gram
Fedt 1.9 gram
Kulhydrat 30.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu