Svesketrifli
Hovedingrediens : Bær - Svesker Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl sveskerne og kom dem i en skål. Hæld de 3 dl vand ved og stil skålen tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn. Kom derefter svesker og udblødningsvand i en gryde. Kog sveskerne ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt citronsaft og cognac. Smag til.
Stil kompotten tildækket i køleskabet i ca. 3½ time eller til næste dag. Vanillecreme: Sukker, maizena og vanillekorn blandes og piskes godt med 1 dl af mælken. Til sidst tilsættes æggeblommen. De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde med den tomme vanillestang. Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder og hældes straks i en kold beholder. Afkøles helt. Cremen skal anvendes samme eller næste dag. Ved serveringen: Knus makronerne og fordel dem i 8 dessertglas. Hæld i hvert glas 1 spsk. kold Vanillecreme og fordel herpå sveskekompotten - ca. 3/4 dl i hvert glas. Hæld resten af Vanillecremen over desserterne og pynt med knuste makroner. |
|
Opskriften er vist 108238 gange,
og udskrevet 3013 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (34 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne