Bagt græskarpure med vilde svamp

Bagt græskarpure med vilde svamp, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Frugt - Græskar

HøjtidHalloween

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bagt græskarpure med vilde svamp, billede 4 Bagt græskarpure med vilde svamp, billede 1 Bagt græskarpure med vilde svamp, billede 2 Bagt græskarpure med vilde svamp, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.Hokkaido, uden kerner
1 helthvidløg delt i fed
 
0.5 citron, revet skal heraf
1 dl.fintsnittet persille og salvie
15 g.frisk revet parmesanost
 
10 g.smør
300 g.vilde svampe- fx rørhatte
15 g.smør
20 bladeSalvie, frisk
 
 brød
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 180 grader C.

Drys græskaret indvendigt med salt og peber og læg det i et smurt fad med skærefladen nedad. Læg de upillede hvidløgsfed i fadet. Sæt det i ovnen og bag ca. 1 time.

Hæld væden fra fadet. Skrab kødet ud af græskaret. Hvis det virker vådt kan det evt. bages yderligere 15 min. Kort før puréen skal serveres kommes græskarkødet i en foodprocessor. Smut hvidløgsfeddene ned i foodprocessoren og tilsæt revet citronskal, krydderurter, parmesan og smør. Kør til en glat puré og smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

Rist svampene i smør på en teflonpande ved høj varme til de har taget farve, 3-5 min. Smag til med salt og peber og fordel dem over puréen. Kom salvieblade på den samme pande og rist dem til de er sprøde.

Anret dem over svampene. Server med frisk eller ristet brød.

Tips:

Bag gerne hele græskaret og purer det. Brug pureen til suppe eller til at jævne en sauce med. Det holder sig fint et par dage i køleskabet.





karakterer:
Opskriften er vist 26189 gange,
og udskrevet 525 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu