Fedtfattige flødekartofler

Fedtfattige flødekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fedtfattige flødekartofler, billede 4 Fedtfattige flødekartofler, billede 1 Fedtfattige flødekartofler, billede 2 Fedtfattige flødekartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
50 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
850 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
50 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
10 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Opskrift:
Rens grøntsagerne.
Skær porre og gulerod i tynde skiver, skær løg og selleri i små tern. Skær kartofler i 2-3 mm. tykke skiver.

Grøntsagerne lægges i et ovnfastfad.

Andre grøntsager end de nævnte kan anvendes, rød/grøn peber og bladselleri ligesom retten kan laves udelukkende med kartofler og løg.

Udrør maizenaen i letmælken. Bring blandingen i kog. Smag til med salt, peber og eventuelt muskatnød. Når "fløden" har konsistens som en tynd sovs, hældes den over kartoflerne og grøntsagerne.

Bag retten i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.





karakterer:
Opskriften er vist 161360 gange,
og udskrevet 3951 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4378 (1042 kcal)
KJ pr. Pers. 1094 (260 kcal)
Vægt ialt 1560 gram
Vægt pr. Pers. 390 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 280 KJ (66 kcal)
Protein 2.2 gram
Fedt 0.6 gram
Kulhydrat 13.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-10-04 14:43:50
En god opskrift har jeg fra Let sovsen Jensen, og den er et hit: 8 dl. let mælk 6 4 10 4 spsk maizena 3 2 5 Salt, peber og lidt muskat, efter smag reven ost. Mælk og maizena blandes, koges op under "konstant" omrøring.

  -   2012-04-07 19:52:52
Selvom jeg lavede "fløden" lidt tykkere end en "tynd sovs" synes jeg at den blev og så "udvandet" ud, efter at have været i ovnen. Jeg havde kartofler, gulerødder, snackpeber, løg og porrer i.

  -   2011-08-10 17:30:15
Til PN. Champignonkarbonader (opskrift her i kogebogen)er gode til flødekartoflerne og så er de lette at tilberede. Linsefrikadeller er også en mulighed.

  -   2011-04-11 17:57:04
Jeg savner så tit ideer til sammensætning af mad. Jeg kunne godt tænke mig en vegetarisk ting at tage til, men jeg har simpelthen ingen ideer til hvad der går godt til flødekartofler.

  -   2010-02-09 07:57:20
Kaffe fløde er du sikker på den så for samme konsistens står nemlig og skal lave flødekartofler til ca. 13 personer her lørdag og jeg er i tvivl hvad jeg skal bruge isteden for alm fløde da jeg ikke ønsker den så fed Julie

  -   2009-02-17 12:22:22
Man kan også bare bruge maizena cremefine til madlavning

  -   2009-01-23 07:50:33
Fin ret, smager dejligt og er nem at lave.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg synes det er en genial idé at bruge 'fortykket' mælk i stedet for fløde... Så kan man spise masser af dem med god samvittighed :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Du kan også bare bruge kaffefløde i dine flødekartofler. Det er både billigere og der er kun 9% fedt.. det smager som alm fløde... Broccoli er også godt i denne ret...