Æblekage

Æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.æbler, i små tern
1.5 dl.mild olie fx raps-
1 dl.yoghurt, A38 eller andet surmælksprodukt
275 g.sukker
150 g.brun farin
0.5 vaniljestang
100 g.valnødder-, pekannødder- eller hasselnøddekerner
275 g.hvedemel
1 spsk.bagepulver
1 spsk.kanel
0.25 tsk.stødt kardemomme
0.25 tsk.nelliker
0.25 tsk.tørret knust ingefær
4 æg
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 175°.

Rør olie, yoghurt, sukker, farin og vanilje grundigt igennem. Hak nøddekerner fint fx i en foodprocessor. Sigt mel, krydderier og bagepulver sammen.

Smør en springform med smør og drys den med lidt af de hakkede nødder. Pisk æg i sukkerblandingen, et ad gangen skiftevis med melblandingen. Vend resten af de hakkede nødder i dejen. Hæld lidt dej i springformen, dernæst et lag æbler, så igen dej. Forsæt til formen er fyldt. Æbler øverst.

Sæt kagen i ovnen ca. 1 time eller til en kniv stukket i kagen og trukket ud, kommer ud uden dej på.

Tips:

Kagen kan også deles i to forme og bages i lidt kortere tid.





karakterer:
Opskriften er vist 18335 gange,
og udskrevet 278 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-09-14 21:04:59
det er en super lækker æblekage,nok den bedste jeg ved og så er den nem at lave