Shepardspie

Shepardspie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madpie

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :      Red :
Shepardspie, billede 4 Shepardspie, billede 1 Shepardspie, billede 2 Shepardspie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Fyld:
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
20 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Lammekød, hakket
1 spsk. Karry
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og koges møre i usaltet vand. Vandet hældes fra og kartoflerne piskes til mos med æggene. Mosen smages til med salt og peber.

Fyld:
Løg og gulerødder skæres i små tern og svitses i en gryde i margarinen sammen med kød og karry. Vand og tomatpure tilsættes, og fyldet smages til med salt og peber.

Fyldet fordeles i bunden af et ovnfastfad. Kartoffelmosen kommes over og drysses med rasp, Lidt smørklatter fordeles øverst.

Stilles i ovnen på midterste ribbe ca. 40 min. ved 200 grader, til overfladen er gylden.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Shepherds pie

karakterer:
Opskriften er vist 41551 gange,
og udskrevet 948 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9646 (2296 kcal)
KJ pr. Pers. 2411 (574 kcal)
Vægt ialt 2070 gram
Vægt pr. Pers. 517 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 466 KJ (110 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 5.4 gram
Kulhydrat 10.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-04-27 17:39:28
Prøv også at sætte nogle majs og ærter i fylder, jeg prøvede det i London, det var noget af det bedste jeg har smagt nogensinde ^^

  -   2008-06-04 20:15:06
Er Du Gaaaal Det Smager Godt , Men Må Man Fylde Oksekød ii ? Er ikke så vild med lammefars?

  -   2005-01-01 01:01:01
må man så godt drikke resten ? ;o)

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv også at bruge 1/4 selleri, 1tsk. kanel + 1tsk timain + 1 tsk. rosmarin. Og kronen på værket tilføj grøntsagerne ialt 2-3-glas rødvin. Men husk kun ½ glas ad gangen og lad det koge godt ned inden der hældes mere i. Erstat evt. vand med bouillon