Kålpølser
Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
De 3 slags fars æltes godt sammen med krydderierne. Stoppes gennem pølsehornet på kødhakkemaskinen i godt rensede svinetarme, der drejes i pæne størrelser a ca. 10- 15 cm.
Lad pølserne hænge sammen i en lang kæde, som hænges til tørre i 2- 3 dage i et køligt rum. Pølserne koges derefter i 20 minutter ved en vandtemp. på 78 grader. De må ikke koge, så revner skindet. Serveres til grønlangkål med en god sennep. Du kan bruge andre krydderier, som gør pølserne stærkere. Pølserne kan evt. ryges. |
|
Opskriften er vist 57795 gange,
og udskrevet 827 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Søren Kjær - 2020-10-20 14:15:38 En lidt stor portion for de fleste, men den kan halveres. Noget andet er, at jeg vil opfordre til at saltet er nitritsalt. Jeg vil altså hellere bruge nitritsalt end risikere padogene bakterier. Personligt vil jeg ændre opskriften en smule. halvdelen af farsen hakkes i en lynhakker (foodprocessor med blenderkniv). krydderier og en smule isvand tilsættes hakkes til en bindefars ca 3 gange max 30 sekunder. - check temperaturen - hakning tilfører varme og det er ikke ønskeligt. Bland bindefarsen med den anden halvdel af farsen, og stop den ikke alt for fast. Den skal jo kunne svinges til pølser efterfølgende. Jeg vil anbefale at skolde den færdige pølse i kogende vand som straks justeres ned til ca 78°C - holdetid ca 8 - 10 minutter. Derefter tørring og evt røgning. claus jacobsen - 2018-11-13 10:16:43 Som hovedregel bør man undlade oksekød i en ægte synderjysk kålpølse da, det let giver en mere kompagt og tøt konsistens af pølsen,istedet vil jeg foreslå at man bruger hakkede kæbesnitter fra gris, derved opnås bedre konsistens og bid i pølsen.ps kryderi blandingen er enkelt og god,dog kan paprikaen halveres og erstates af 2gram ingefær.Velbekomme. karl erik bregnhøj - 2016-01-02 12:38:23 En god pølse må ikke koge, så fremgangsmåden er: Kålpølserne lægges i koldt vand, som bringes i kog. Straks tages gryden af varmekilden, hvorefter pølserne står i det varme vand i ca 20 minutter. Spises med god sennep. NB: Kølpølser skal røges. anonym - 2015-11-22 18:15:30 Flæskefars er mere fed kød Dorthe Tanderup - 2015-11-14 11:05:06 Kan man fryse kål pølser ned jørn - 2010-11-08 23:30:27 Hvis man ønsker pølserne totalt tørre og døde, skal man følge kogeopskriften her. Ønsker man derimod pølserne safige og sprøde mens alt fedt og protein alligevel er koaguleret, er den rigtige måde at lade vandet koge op,tage kaserollen af varmen mens man samtidigt kommer pølserne i. De står nu i det hede vand med låg på i 8 til 9 minutter og er perfekte. Tone - 2009-12-19 11:43:50 Hvad er forskellen på svinekød og flæskekød? Jette Bjærge - 2007-07-14 16:26:34 pølserne skal opbevares i et køligt mens de tørre. Kan man bruge køleskabet? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne