Vaniliekranse
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mel, bagepulver og vanilie sigtes sammen og koldt smør hakkes i. Æg og sukker røres til æggesnaps, hvormed melet æltes sammen. De finthakkede mandler æltes i.
Dejen sættes i køleskab natten over.
Dejen males gennem kødhakker i stykker på 8-10 cm., som formes til kranse. Bages i 10 min. ved 185 grader C. alm. ovn i midten af ovnen. Tips: 1 portion giver ca. 150 stk. |
|
Opskriften er vist 185319 gange,
og udskrevet 9157 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (162 stemmer) |
|
Kommentarer Ina Hansen - 2014-12-05 11:59:02 en meget løs dej, syntes ikke de er bedre end andre, glædelig jul Jane - 2012-11-23 14:52:55 kan man bruge de små forme til og trykke dem ud så det bliver til små småkager???? anonym - 2011-12-16 12:37:47 MEGA god opskrift! De bliver SÅ spørde og lækre! Cille - 2011-12-02 17:58:26 Efter min mening skal der mere vaniliesukker i. Men ellers er de gode:) panda - 2010-12-21 18:32:53 Man kan sagtens lave vaniliekransene uden at lægge dejen i køleskabet en dag - lavede halvdelen på den ene og halvdelen på den måde, og ingen i familien kunne smage forskel (blindtest). Kan komme gennem en kagesprøjte når dejen er blandet, rimelig svært at håndrulle, fordi dejen er så blød. -Jeg synes ikke det er de BEDSTE vaniliekranse jeg har smagt, men de er lidt over middel (og så skal det sa*** RIGTIG vanilie i vaniliekranse!!! ; ). anonym - 2010-12-13 16:49:25 Hej, Jeg har bagt dem en gang og de smager himmelsk, alle kunne lide dem og nu er jeg i gang med at bage dem igen ;) mums.. Lærke - 2010-12-08 14:00:46 De smager lækkert. men rigtig dum dej at arbejde med dorte - 2010-12-06 23:05:13 skal det være rørsukker. anonym - 2010-10-17 18:18:53 Dejlig opskrift! Jeg valgte dog at bruge en vaniliestang i stedet for at give det lidt mere smag :) .. På nogle af småkagerne dryssede jeg også kanelsukker på inden jeg kom dem i ovnen - MMM! :D Sidse - 2009-12-15 18:08:35 Glæder mig til at bage dem :-) Jeg har lige et spørgsmål --> Skal dejen stå i køleskabet natten over?? Kan man nøjes med et par timer?? Pernille - 2009-12-08 13:58:41 Hvis man ikke har en kødhakker eller sprøjtepose, kan man sagtens rulle stænger ud og lave cirkler af dem. De smager jo ens, men har ikke de fine 'takker' som hvis de havde været igennem kødhakken. anonym - 2008-12-10 09:20:23 Hvis man skal bruge en kagesprøjte, skal dejen så ik tages ud ik stykke tid før den skal bruges?? Pernille - 2008-11-15 09:44:15 Man kan sagtens bruge en kagesprøjte hvis man ik li ligger inde med en kødhakker julie 12 år - 2008-11-07 12:34:51 SKAL man bruge en kødhakker? :) Eva - 2008-01-20 20:00:04 Skal man bruge kødhakker?!? Henriette - 2007-12-23 11:12:47 Hej, jeg bagte disse sidste år til jul og det er DE BEDSTE vaniliekranse ever.De bliver ikke bløde i lufttætte dåser og det er så nemt at lave dem. Glædelig jul. anonym - 2006-12-12 13:57:43 Ups jeg mener bløde Tulle - 2006-12-12 13:56:25 Bliver de hårde efter nogle dage? Per - 2005-01-01 01:01:01 An på størelse så vil jeg tro en 150 stk. mejse - 2005-01-01 01:01:01 hvor mange bliver der ca ud af denne potion?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne