Marrokansk kylling

Marrokansk kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Marokko

MarokkoIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kylling på ca. 1400 gram
1 stortløg
1 appelsin
75 g.kikærter (eventuelt fra dåse)
1–2 røde chili (alt efter styrke)
1 tsk.gurkemeje
1 tsk.stødt spidskommen
1 tsk.stødt koriander
1 dl.hønsebouillon
2 fedhvidløg
100 g.tørrede abrikoser
2–3 tsk.salt
 
Opskrift:
Hvis der bruges tørrede kikærter, skal de lægges i blød i vand dagen før, retten skal laves, og derefter koges møre, ca. en halv time. Lad de kogte kikærter dryppe af.

Løget pilles og skæres ud i tynde både. Hvidløget hakkes. Chilien befries for kerner og snittes fint. Kyllingen skæres ud i 8 stykker. Kyllingestykkerne sauteres i en tykbundet stegegryde i olivenolie, til de er gyldne. Varmen dæmpes.

Mål de tørrede krydderier op og kom dem i gryden sammen med hvidløg og chili. Lad det hele sautere under omrøring et par minutter, men pas på krydderierne ikke branker. Tilsæt løgbådene og lad dem sautere med.

Skær skrællen fra appelsinen med en lille skarp kniv eller riv dem fint. Kom appelsinskallen ved og pres saften af appelsinen og tilsæt den. Tilsæt også hønsebouillon og salt. Læg låg på gryden og lad retten simre 35-40 min - sørg for, at kyllingestykkerne er møre.

Tilsæt kikærter og abrikoser og lad dem koge med 5 min. Fjern evt. appelsinskallen. Smag til med salt. Retten kan jævnes med maizena-jævning, hvis det ønskes.

Serveres med Couscous (ris) og en grøn salat med appelsinstykker.

Tips:

Kikærter på dåse kan købes hos de fleste tyrkiske og asiatiske grønthandlere. De er kogte og skal bare dryppe af før brug.





karakterer:
Opskriften er vist 25920 gange,
og udskrevet 492 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu