Rabarberkoldskål med yoghurtis

Rabarberkoldskål med yoghurtis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Koldskål

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rabarberkoldskål med yoghurtis, billede 4 Rabarberkoldskål med yoghurtis, billede 1 Rabarberkoldskål med yoghurtis, billede 2 Rabarberkoldskål med yoghurtis, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kompot:
300 gram Rabarber, renset vægt
0.5 dl. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Koldskål:
5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
   
  Is:
5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
Opskrift:
Kompot:
Kom rabarber i skiver og rørsukker i en lille gryde med tætsluttende låg og varm op for svag varme. Efter ca. 10 min. piskes kompotten til en grov mos med et piskeris. Stil den til afkøling.

Koldskål:
Pisk æggeblomme med sukker, rør kærnemælken i og smag til med reven skal og saft af citron. Rør rabarberkompotten i koldskålen. Hold det koldt til serveringen.

Is:
Varm halvdelen af yoghurten op med 2 dl sukker og korn af vanille. Det må ikke koge, sukkeret skal blot være opløst. Pisk resten af yoghurten i og lad blandingen køle af. Når blandingen er helt kold køres den glat på en ismaskine.

Fordel rabarberkoldskålen i 4 høje portionsglas og form 4 store ”æg” af yoghurtisen og læg på toppen.

Tips:

Uden ismaskine kan man i stedet afdryppe yoghurten og røre den med sukker og vanille. Det er også lækkert – men helt det samme bliver det nu ikke.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarberkoldskål

karakterer:
Opskriften er vist 17389 gange,
og udskrevet 457 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7096 (1689 kcal)
KJ pr. Pers. 1774 (422 kcal)
Vægt ialt 1628 gram
Vægt pr. Pers. 407 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 435 KJ (103 kcal)
Protein 2.6 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 19.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
dejlig frisk smager godt

  -   2005-01-01 01:01:01
lækker og forårsagtig