Krydderkage med tørret frugt (Formkager)
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Indsendt : Red : |
|
|
Tænd ovnen på 150°.
Bland kærnemælk og natron i en 1 l skål (det hæver). Varm honning og brun farin op til det er godt blandet. Tilsæt de tørre krydderier og lad det køle lidt af. Rør æggene i et af gangen. Bland appelsinskal i. Bland lidt af hvedemelet med de tørrede frugter og bland resten med bagepulveret. Rør melet i sukkermassen skiftevis med kærnemælk/natron blandingen. Vend de ’melede’ tørrede frugter i. Hæld dejen i en smurt kageform (1 1/2 l) og stil den midt i ovnen og lad den bage ca. 5 kvarter eller til en urtekniv stukket ind midt i kagen kommer ren ud. Lad kagen køle helt af. Tips: Kagen holder sig fint i mindst 14 dage. Server den fx med lidt æblemos: Vask 3 store madæbler og skær dem i tern (med skræl og kernehus). Damp dem under låg til æblerne er helt møre. Mas dem gennem en sigte og kom dem tilbage i gryden. Damp mosen lidt ind og smag til med sukker og citronsaft. Server lun eller kold. |
|
Opskriften er vist 14501 gange,
og udskrevet 321 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer anne bech - 2005-01-01 01:01:01 Kan ikke anbefales. Tør, dårlig smag. Den kan måske anvendes i skiver med smør på?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne