Skagensbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dag 1: Fordej :
Kærnemælk (ca. 35º C), hvedemel og gær røres sammen med. Stilles tildækket og lunt til næste dag Dag 2 : Fordej, vand (ca. 35º C), honning, salt, durummel og halvdelen af hvedemelet æltes sammen. Det sidste mel tilsættes således, at dejen bliver blød. Hæld dejen i en rummelig beholder og stil på køl natten over. Kom godt med mel/durummel på bordet og hæld dejen ud. Form dejen til 2 brød. Lad dejen efterhæve i 1½ time. Bag ved høj temperatur i 25-30 minutter ved 225 grader C. alm ovn til de er mørke. hæld en ¼ kop vand i bunden af ovnen (giver sprød skorpe). Sæt derefter temperaturen på 200 grader C alm. ovn. i resten af bagetiden ca. 15 minutter eller til brødet lyder hult når du banker på det. |
|
Opskriften er vist 25360 gange,
og udskrevet 330 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Jens - 2017-03-19 10:35:22 Vermund Ja, fordej og surdeje kræver meget lidt gær i og med at gæringsprocessen har været i hhv. en hel nat eller uge. Vermund Edsen-Johansen - 2016-06-09 10:53:20 Skal der kun 5 g gær i ?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne