Engelsk julekage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : England Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sigt melet med det brune bagepulver og reven muskatnød. Riv citronskallen. Rør farin og smør blødt og luftigt, tilsæt citronskal og sirup. Pisk æggene i, et ad gangen, skiftevis med melet.
Del de hele mandler i to, hak cocktailbærrene groft. Rør de revne og splittede mandler, samt frugterne i dejen. Hæld dejen i en smurt, raspstrøet springform. Glat overfladen. Bag kagen i en varm ovn ved 150 grader C. alm. ovn i 3 timer. Prøv med en kødpind, om den er gennembagt. Den skal måske have en hel time til. Lad den stå og køle af i 10 min, hvorefter den vendes ud på en bagerist. Rør ribsgeleen lind og smør den ud over den kolde kage - også på siden. Ælt marcipanen med 500 g siget flormelis, 1 æg og 2 tsk citronsaft. Del marcipanen i to lige store dele. Den ene rulles ud til en stor cirkel, der kan dække kagen. Den anden halvdel rulles ud til to bred bånd, der hver kan dække halvdelen af kagens side. Pres kanterne godt til. Skær evt. overflødigt marcipan fra. Lad kagen stå og tørre et døgn eller to, før den glaseres. Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt flormelis lidt ad gangen. Pisk godt mellem hver gang, indtil æggehviderne er tørre, blanke og så stive, at de kan trækkes op i spidser. Pisk citronsaft i. Bred glasuren ud over kagen og træk den op, så det ligner snetoppe. Den kan evt. pyntes. |
|
Opskriften er vist 66316 gange,
og udskrevet 1144 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2009-11-21 16:25:26 Normalt vurderer jeg denne størelse kage til 8 personer, men det er en meget tung og sød kage så jeg vil tro måske det dobelte, altså 16 personer. Rasmus - 2008-12-14 09:23:11 Hvor mange personer kan ovenstående opskrift dække? Louise - 2008-12-03 13:27:31 Hvor meget kage får man ud af det? anonym - 2005-01-01 01:01:01 den smager af jul og en lille smule prut anonym - 2005-01-01 01:01:01 den smager bare mega odt, det er helt vildt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne