Kogning af skrællekartofler

Kogning af skrællekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Pers.

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.kartofler
 vand
 salt
 
Opskrift:
Vask kartoflerne, skræl dem tyndt med en kartoffelskræller og læg dem i koldt vand efterhånden.
Er kartoflerne meget store, skæres de simpelthen på langs i halve eller kvarte.

Læg kartoflerne i gryde og hæld vand over.
Tilsæt salt. Bring kartoflerne i kog under låg. Dæmp varmen. Kog kartoflerne i 15-20 minutter.

Hæld vandet fra.
Da en betydelig mængde vitaminer og salte trænger ud i kogevandet, bør dette anvendes til sovs, suppe, i gryderetter og lignende hvis det er muligt.

Damp kartoflerne tørre over varmen i gryden uden låg. Ryst gryden godt imens.
Anret kartoflerne i skål





karakterer:
Opskriften er vist 21209 gange,
og udskrevet 203 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-09-15 08:32:41
Hvordan undgår vi at kartoflerne koger ud og bliver til mos