Kogning af skrællekartofler
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
|
|
Vask kartoflerne, skræl dem tyndt med en kartoffelskræller og læg dem i koldt vand efterhånden.
Er kartoflerne meget store, skæres de simpelthen på langs i halve eller kvarte. Læg kartoflerne i gryde og hæld vand over. Tilsæt salt. Bring kartoflerne i kog under låg. Dæmp varmen. Kog kartoflerne i 15-20 minutter. Hæld vandet fra. Da en betydelig mængde vitaminer og salte trænger ud i kogevandet, bør dette anvendes til sovs, suppe, i gryderetter og lignende hvis det er muligt. Damp kartoflerne tørre over varmen i gryden uden låg. Ryst gryden godt imens. Anret kartoflerne i skål |
|
Opskriften er vist 21195 gange,
og udskrevet 203 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Evald Jensen - 2013-09-15 08:32:41 Hvordan undgår vi at kartoflerne koger ud og bliver til mos |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne