Saltkringler

Saltkringler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dl.vand
75 g.smør
1 dl.cremefraiche
25 g.gær
1 knsp.sukker
0.5 tsk.salt
1 æg
200 g.hvedemel
200 g.fin durummel
 
Opskrift:
Vand og smør varmes op til smørret er smeltet, bland med kold creme fraice, afkøl til lunkent, gæren opløses heri. Salt, sukker og æg tilsættes. Kom så meget mel i som dejen kan tage så det er en smidig dej der slipper fingrene. Ældes godt igennem. Stilles til hævning i 30 minutter. Dejen slås ned og ældes igennem. Rulles ud i 2 stænger af 2 cm tykkelse, skæres ud i stænger af 15 cm. Foldes til kringler. Stilles på bageplader til eferhævning i 10 minutter. Spidserne pensles med æg og trykkes let så de fæstnes, resten af kringles pensles også og drysses så med groft køkkensalt. Bages på næstøverste rille ved 210 i 15 minutter.

Tips:

spises med neutral flødeost.





karakterer:
Opskriften er vist 19392 gange,
og udskrevet 541 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu