Vikinge gryde

Vikinge gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Vikinge gryde, billede 4 Vikinge gryde, billede 1 Vikinge gryde, billede 2 Vikinge gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.skinkekød i strimler
25 g.margarine
 salt
 peber
 
1 stortløg, hakket
1 fedhvidløg
25 g.margarine
1.5 spsk.hvedemel
7-8 dl.sødmælk
1-2 røde peberfrugter
1 spsk.karry
2 spsk.paprika
 salt
 caynnepeber
 
Opskrift:
Skæres i strimler og steges let i margarinen.

Resten af margarinen smeltes - de hakkede løg og hvidløg kommes i. Melet røres i blandingen og der laves en opbagt sovs med mælk og piskefløde. Peberfrugt strimler og krydderier blandes i. Sovsen skal have en cremet konsistens.

Kødet kommes i den færdige sovs.

Serveres med ris eller pommes frites. Dryses eventuel med kokos eller rosiner og ananas.

Tips:

Retten bliver bedst hvis den laves 1-2 dage i forvejen.





karakterer:
Opskriften er vist 62986 gange,
og udskrevet 1032 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (41 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-04-06 12:19:17
7-8 dl mælk ? Der står ikke noget om hvor meget fløde?

  -   2008-03-07 10:06:13
Jeg brunede kødet godt af og så fik det lov til at småstege mens jeg lavede saucen, puttede lidt vand ved undervejs, tror det fik 20 minutter og var ok mørt.