Vikinggryde
Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun margarine, kød og karry i en gryde. Tilsæt tomatpure. Kom piskefløde og mælk i sammen paprika og lad det koge i ca. 3/4 time. Smag til med chili, salt og peber.
Serveres med ris el. pommes frites el. kartoffelmos og flutes. |
|
Opskriften er vist 133225 gange,
og udskrevet 4072 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (101 stemmer) |
|
Kommentarer Jimmi - 2013-01-02 16:49:10 Rigtig god opskrift mette - 2012-04-24 17:34:11 jeg valgte at tilsætte lidt ekstra for mere smag og lidt mere fylde, jeg tilsatte en dåse flået tomater, bønnespirer fra dåse og nogle majs . er ved at afprøve det nu, så det skal blive spændende at se hvordan det kommer til at smage . jeg har valgt at bruge ris til denne ret .. anonym - 2012-01-24 20:39:06 det smager fantastisk sammen med "bagt kartoffelmos I" som også findes her på siden :D Jef - 2011-08-20 16:37:21 Jeg valgte at bruge noget kalve småkød istedet for svin, det er jeg ikke så glad for. Så fik den et fint hakket løg, hvidløg og champignoner. Jeg undlod chili for jeg har brugt en virkelig krads karry fra en Thai butik og den er ret voldsom. gg - 2010-01-30 16:40:56 I den "rigtige " vikinggryde tilsættes også Whisky. Det giver det sidste pift! (samt championg, hvidløg,bacon og cocktailpølser) Og brug gerne meget mere karry og paprika. anja - 2008-09-22 19:27:40 skal der slet ikke noget boullion i? Helle - 2008-05-17 12:40:22 I stedet for puré kan der bruges Heinz tomatketchup det giver en fin og pikant smag, der skal bruges ca. 3 dl til 500-600 gram mørbrad. Lige ledes kan der kommes hvidløg i retten, hvilket giver et fint punktum for retten. jeg bruger ligeledes spsk. af både karry og pakrika, det gør retten fyldig i smagen, uden at den bliver for krydret. y - 2007-08-23 17:14:28 det her er den rigtige opskrift y - 2007-08-23 17:11:00 det her er den rigtige opskrift jøergen - 2007-01-23 21:24:45 i stedenfor svinekød kan man bruge kylling eller kalkun bryst det er jam jam finn - 2005-01-01 01:01:01 der var bestemt ikke bacon i den org. fra det savnede bøfhus. Hvis der skal bacon til, bør det steges særskilt og anrettes lige før servering oven på "gryden" , ligesom de de gør med rådhusgryden på rådhuscaféen. Johnny - 2005-01-01 01:01:01 Ja jeg mener også at cocktailpølser og evt. lidt bacon er vejen frem Birthe - 2005-01-01 01:01:01 et løg i tern sammen med hvidløg svitses med kødet og karryen og så smager den også godt med whiskysovs fra jensens bøfhus bruger udover tomatpure lidt ketchup, engelsk sovs eller HP sovs så er den rigtig tæt på den originale opskrift fra Viking Bøfhus som lå i Århus i tidernes morgen Tina - 2005-01-01 01:01:01 Jeg brugte creme fine istedet for piskefløde - Udemærket Per - 2005-01-01 01:01:01 Syntes der mangler lidt fylde i retten, måske nogle champignoner og måske nogle cocktailpølser finn - 2005-01-01 01:01:01 der var ikke rød peber i den de serverede på viking bøfhus i Århus! ellers var de i hvert fald finblendet hanne - 2005-01-01 01:01:01 Der mangler rød peber for at det er originalopskriften ---og det gør retten helt vidunderlig. Martin - 2005-01-01 01:01:01 Smid 2 fed knust hvidløg i også gea - 2005-01-01 01:01:01 opskriften stammer fra Restaurant Viking Bøfhus i Århus. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne