Laksefarseret helleflynder med hummersauce
Hovedingrediens : FladFisk - Helleflynder Kilde : Bjørn Kok Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyøresvampene overhældes med rigeligt vand og stilles i køleskab til næste dag.
Laksefars: Laksen køres sej med salt og peber i en foodprocessor, ægget tilsættes og køre med, herefter tilsættes fløden lidt efter lidt til farsen har en passende konsistens. Helleflydefileten deles i 4 portionsstykker som duppes tørre med et stykke køkkenrulle. Farsen puttes i en sprøjtepose med stjernetyld og sprøjtes på helleflynderen, der sættes en skyøresvamp på hver fisk. Overskydende fars kan sættes på panden og dampes med eller steges som fiskefrikadeller. Helleflynder placeres på en pande, hvidvin og fiskefond hældes ved, der lægges låg på og fiske får lov til at dampe i ca. 10 minutter til kødet er fast og hvidt. Jomfruhummerhalerne tages ud af skallen og dampes et par minutter i den resterende fond. Hummersauce: Hummersuppe, og piskefløde hældes på panden som fisken er dampet i, i den resterende fond, og bringes i kog. En smørbolle røres af smør og hvedemel, den tilsættes saucen, lidt efter lidt til saucen har en passende konsistens. Fisken pyntes med de dampede jomfruhummer og frisk dild, serveres med kogte ris og kogte grønne asparges. |
|
Opskriften er vist 14660 gange,
og udskrevet 176 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne