Rødvinsmarineret svinekam
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Begynd med at ridse svinekammens fedtlag i ca. 1x1cm. store tern (rids ned i kødet).
Anbring svinekammen i et fad og hæld marinaden over. Lad svinekammen stå og trække i marinaden i mindst 12 timer, gerne længere. Vend den af og til. Når stegen er færdigmarineret, anbringes den i et smurt ildfast fad eller bradepande. Marinaden sies og gemmes til saucen. Kog 2 dl balsamicoeddike sammen med 2 spsk. honning og hæld den hen over svinekammen. Stil svinekammen ind i en 250 grader C. alm. ovn og brun den i 10 minutter, dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn og lad den stege videre i 1 3/4 time. Dryp af og til. Den sidste halve time lægges rødløgene skåret i kvarter og pastinakkerne skåret i aflange stykker ved og braiseres med. Når svinekammen er stegt, (stegetermometeret skal vise den samme temperatur, som ved alm. grisekød) koges fadet/bradepanden af, og skyen blandes med den siede marinade (har man lidt vildtfond, kan man også komme det ved). Jævn sky, marinade og fond med en "smørbolle". svinekammen servers med rødløg og pastinak samt evt.: kogte og persilledryssede aspargeskartofler. Samt evt. en gang markchampignons ristet på panden med lidt hvidløg og hakket persille. En robust rødvin med saft og kraft vil være godt tilbehør. |
|
Opskriften er vist 80620 gange,
og udskrevet 2432 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Kisten - 2017-01-14 17:23:55 Kan kødet ned fryses, jeg skulle have gæster, for de kunne ikke komme på grund af sygdom Dennis Frandsen - 2016-01-21 18:45:11 Det skal prøves denne weekend. Men jeg tænker jeg smider svinet på weberen istedet for.... Følger så opskriften så godt det er muligt. Har 2.5 kg kam til det. anonym - 2015-06-26 11:57:58 Jeg er ved at lave denne spændende ret rødvins marineret svinekam, jeg undrer mig over at der slet ikke står noget om at den skal have salt. ???? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne