Æggekage i Bradepande

Æggekage i Bradepande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Æggekage i Bradepande, billede 4 Æggekage i Bradepande, billede 1 Æggekage i Bradepande, billede 2 Æggekage i Bradepande, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Oregano, frisk
   
  Æggekage
1 tsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
12 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
400 gram Kogte kolde kartofler
200 gram Revet, mozzarellaost 10% Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Pynt:
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Skyl og tør tomaterne. Skær et kryds i toppen og drys dem med salt - og et BOSSMAN tip er også at drysse med oregano. Stil tomaterne på en plade med bagepapir eller i et lille ovnfast fad og bag dem midt ovnen sammen med æggekagen.

Æggekage:
Kom mel, salt og peber i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Tilsæt æg og pisk blandingen let sammen. Vend forsigtigt kartofler og ost i. Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 15 x 27 cm) og bag æggekagen midt i ovnen ved 220 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.

Serveres med et godt rugbrød.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Ovnæggekage

karakterer:
Opskriften er vist 277997 gange,
og udskrevet 5087 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9595 (2284 kcal)
KJ pr. Pers. 2398 (571 kcal)
Vægt ialt 2247 gram
Vægt pr. Pers. 561 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 427 KJ (101 kcal)
Protein 8.4 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 5.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-05-15 17:37:22
Dejlig opskrift - kan ment kombineres med andre rester 🤗

  -   2017-09-12 21:52:38
8 æg og 2 dl vand m. Salt, peber og krydderi efter smag skal bare hældes ud over kød og grønt efter smag. 45 min. Ved 200. Så simpel kan en æggekage laves. Kartofler skal dog koges lidt først.

  -   2015-10-19 13:07:14
Prøv med lidt bagepulver 1 - 2 tsk bliver meget lækker og luftig

  -   2013-03-16 17:08:06
Ægge kage har ikke kartofler i så kald den noget andet

  -   2012-12-13 05:29:37
Er det kun mig der ikke kan se hvor mange æg der skal i???

  -   2012-11-05 16:58:08
den er rigtig god

  -   2012-05-16 17:58:52
Den smager rigtig godt ;)

  -   2011-09-14 19:33:55
Ja det må være æggekage i bradepande og den smager ganske fortrinligt med alle ingredienserne, en rigtig god og nem opskrift.

  -   2011-01-21 20:04:53
Kan målet på hvedemel virkelig passe?

  -   2010-08-04 21:59:48
Vi brugte forårsløg, mums! Man kan med fordel lave æggekagen i en mere simpel og lettere udgave ved at udelade meget af fedtet samt evt. erstatte sødmælken med skummetmælk - de andre ingredienser giver rigelig med smag..

  -   2009-10-22 21:59:03
Godt jeg ikke skal æde den æggekage med en bradepande i.

  -   2009-09-11 11:57:01
ja, men brædepande i æggekage skiller sig mere ud ;-)

  -   2009-07-15 12:01:20
tror måske at det hedder æggekage i bradepande og ikke omvendt

  -   2009-06-09 17:43:27
Den er fantastisk nem og enkel....er man ikke til kartofler og perod...så undlad og kom en 1/2 tsk bagepulver og lidt af fedtstoffet fra flæsket....mums

  -   2009-04-27 09:25:05
Tager kartoflerne fra men tilsætter skinke eller kylling i strimler plus bacon som drys :) Og det er også lækkert med paprika til tomaterne :)