Krydrede karbonader

Krydrede karbonader, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Krydrede karbonader, billede 4 Krydrede karbonader, billede 1 Krydrede karbonader, billede 2 Krydrede karbonader, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Fars:
600 gram Svinekød, hakket ca. 6% fedt
4 spsk. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
   
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
8 skive Ost. fast. 20+. alle typer 1 skive ost vejer ca. 25 gram.
2 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
  Sauce:
3 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1.5 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Kørvel, frisk
   
Opskrift:
Alle ingredienserne blandes og røres godt Farsen formes til bøffer, bacon vikles om bæfferne der lægges i et ovnfast fad Bages i forvarmet ovn i 20 min ved 200 grader C. alm. ovn.

Sauce:
Alle ingredienserne til saucen røres sammen i en gryde og koges op, smag evt. til med lidt salt, men pas på for sojaen er ret salt.

Tomatskive og ost lægges på bøfferne, saucen hældes ved Retten steger videre i 10 minutter.

Pynt med friskhakket persille eller kørvel, eller en blanding af disse.

Server med Broccolisalat og ristede kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 250525 gange,
og udskrevet 10826 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (74 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9139 (2176 kcal)
KJ pr. Pers. 2284 (544 kcal)
Vægt ialt 1862 gram
Vægt pr. Pers. 465 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 490 KJ (116 kcal)
Protein 10.5 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 5.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-11-26 19:09:56
Denne ret var ikke lige mig. For. Hvordan kan man kalde det Karbonader når det faktisk er frikadeller. Jeg mener når der er mælk, æg, salt og peber samt lidt havregryn. Så er det deller.🤔 Jeg tror ikke jeg næste gang vil komme mælk, mel og hele æg i. Måske en æggehvide til at binde det lidt sammen. Og det er det.

  -   2015-09-15 17:29:10
virkelig en rigtig god ret, den skal børnene have næste gang de kommer hjem, brugte ½ ½ soja sauce og engelsk sauce og stegte bacon inden 5 stjerner herfra

  -   2012-08-14 19:58:13
Ikke imponeret? syntes sovsen var ret kedelig selvom jeg gav den ekstra salt. prøvede med mozerella ovenpå, var lidt for meget.

  -   2009-11-23 16:16:30
Helt fantastisk ret, sausen er himmelsk, måske en god ida bare at stege bacon lidt før den kommer på kødet.

  -   2009-10-20 19:14:33
Fulgte opskriften og den er god,vil dog næste gang stege karbonaderne i stedet for. Og sætte dem i ovnen med osten og tomaterne på i 5 min.

  -   2008-08-19 16:01:00
"Maria" (2007-10-15 15:44:33) har fuldstændig ret. Bacon steger ikke på 10 minuter og hvis du steger det mere end 10 minuter på toppen af bøfferne så bliver bøfferne umådelig uspiselig og sovsen overkogt og brændt ved 200 grader "C" eller 400 "F"

  -   2008-07-12 08:23:50
denne ret er virkelig fremragende, dog bruger jeg kun halv mængde ketchup og suplerer med tomatpuree da det gør saucen mindre sød

  -   2008-03-28 13:09:10
Ofte undlader jeg tomater, da børn ikke er så vilde med det. Smager godt uden. Bruger en dåse hakkede tomater i sovsen - godt.

  -   2007-12-02 16:20:11
skøn skøn ret..

  -   2007-10-15 15:44:33
Rigtig god opskrift! Jeg fulgte opskriften, som den var. Dog synes jeg baconsene burde steges lidtp å panden inden, de lægges på bøfferne, for de blev slet ikke stegt i ovnen - men alligevel smagte det fantastisk!

  -   2007-07-30 10:47:28
nu skal i jo heller ikke lave fulssændig om på opskriften tøser i ødelægger bare opskriften

  -   2005-01-01 01:01:01
Brug gerne oksekød og prøv at skifte havregrynene ud med 3 kogte kartofler, det giver en god smag og en god konsistens. Desuden kan man benytte tomatpure istedet for ketcup til saucen. Med disse få ændringer bliver oplevelsen til et rent 10-tal.

  -   2005-01-01 01:01:01
Brugte hakket kalv/flæsk med godt resultat. Giv evt. 1-2 min grill så osten lige bobler op og bliver gylden. Kan anbefale at få pasta el. ris til retten.

  -   2005-01-01 01:01:01
den bedste smag opnås hvis man bruger billigt kød (den med lidt højere fedtprocent) og en god kraftig ost + 60%