Buche De Noel (Juletræstamme)

Buche De Noel (Juletræstamme), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Nougat

HøjtidJul

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Buche De Noel (Juletræstamme), billede 4 Buche De Noel (Juletræstamme), billede 1 Buche De Noel (Juletræstamme), billede 2 Buche De Noel (Juletræstamme), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Creme:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Nougat, blød
50 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
   
  Sirup:
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.75 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Rom 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Rouladebund:
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
  Overtræk:
150 gram Mørk chokolade 86% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Rom 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
Cocktailbær, syltet 1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
  kristtjørn
   
Opskrift:
Creme:
Skold og smut mandlerne. Hak dem fint, og rist dem derefter gyldne på en tør stegepande eller i mikroovn. Kom piskefløde og nougat i en gryde, varm det forsigtigt op, og lad det småkoge i ca. 10 min. under meget jævnlig piskning. Tilsæt de ristede mandler, og køl cremen af, til den er smørbar.

Sirup:
Kog siruppen sammen nogle minutter.

Rouladebund:
Pisk æg og sukker meget længe, så det bliver hvidt og tykt. Sigt mel og kakao og vend det i dejen uden at røre for meget. Bred dejen ud på et stykke bagepapir eller rouladeform og bag bunden 8-10 min. ved 200°, til den føles fast.
Vend bunden ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir og stænk den med siruppen.

Smør den afkølede creme på bunden og rul den stramt sammen på den lange led. Pakkes ind i bagepapiret rullet stramt om rouladen og evt. stanniol uden om for at holde den stram. Stilles i køleskab til den er gennemkold, gerne til næste dag.


Overtræk:
Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i en skål over vandbad. Pas på chokoladen ikke bliver for varm. Rør æggeblommer og rom i. Pisk fløden stiv og rør den i den afkølede chokolade.

Skær enderne af rouladen af på skrå. Anbring dem på træstammen. De skal forestille resterne af 2 grene. Lim dem fast med lidt Overtræk. Fordel Overtrækket på kagen. Træk en gaffel på langs gennem glasuren, så den kommer til at ligne bark. Drys med lidt flormelis og kakao, og pynt med nødder og røde bær.

Læg rouladen i køleskabet.
Den kan holde sig 4-5 dage.





karakterer:
Opskriften er vist 58350 gange,
og udskrevet 1147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21792 (5188 kcal)
KJ pr. Pers. 2724 (648 kcal)
Vægt ialt 1468 gram
Vægt pr. Pers. 183 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1484 KJ (353 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 23.5 gram
Kulhydrat 27.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-12-26 13:58:27
Opskriften er rigtig god! Har dog nogle tilføjelser for at gøre den endnu bedre..: Rouladebunden: Adskil æggeblommer og hvider, hvor æggeblommerne piskes sammen med sukker og smør og mel. Æggehviderne piskes hvide/stive og vendes herefter forsigtigt i dejen. Personligt ville jeg droppe kakaoen og så bae den 12 min ved 180 grader. Ville så stænke bunden med Grand Marnier i stedet for rom Ellers er opskriften helt i tråd med den jeg kender fra Frankrig.