Buche De Noel (Juletræstamme)
Hovedingrediens : Diverse produkter - Nougat Højtid: Jul Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Creme:
Skold og smut mandlerne. Hak dem fint, og rist dem derefter gyldne på en tør stegepande eller i mikroovn. Kom piskefløde og nougat i en gryde, varm det forsigtigt op, og lad det småkoge i ca. 10 min. under meget jævnlig piskning. Tilsæt de ristede mandler, og køl cremen af, til den er smørbar. Sirup: Kog siruppen sammen nogle minutter. Rouladebund: Pisk æg og sukker meget længe, så det bliver hvidt og tykt. Sigt mel og kakao og vend det i dejen uden at røre for meget. Bred dejen ud på et stykke bagepapir eller rouladeform og bag bunden 8-10 min. ved 200°, til den føles fast. Vend bunden ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir og stænk den med siruppen. Smør den afkølede creme på bunden og rul den stramt sammen på den lange led. Pakkes ind i bagepapiret rullet stramt om rouladen og evt. stanniol uden om for at holde den stram. Stilles i køleskab til den er gennemkold, gerne til næste dag. Overtræk: Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i en skål over vandbad. Pas på chokoladen ikke bliver for varm. Rør æggeblommer og rom i. Pisk fløden stiv og rør den i den afkølede chokolade. Skær enderne af rouladen af på skrå. Anbring dem på træstammen. De skal forestille resterne af 2 grene. Lim dem fast med lidt Overtræk. Fordel Overtrækket på kagen. Træk en gaffel på langs gennem glasuren, så den kommer til at ligne bark. Drys med lidt flormelis og kakao, og pynt med nødder og røde bær. Læg rouladen i køleskabet. Den kan holde sig 4-5 dage. |
|
Opskriften er vist 58350 gange,
og udskrevet 1147 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Nickolas - 2015-12-26 13:58:27 Opskriften er rigtig god! Har dog nogle tilføjelser for at gøre den endnu bedre..: Rouladebunden: Adskil æggeblommer og hvider, hvor æggeblommerne piskes sammen med sukker og smør og mel. Æggehviderne piskes hvide/stive og vendes herefter forsigtigt i dejen. Personligt ville jeg droppe kakaoen og så bae den 12 min ved 180 grader. Ville så stænke bunden med Grand Marnier i stedet for rom Ellers er opskriften helt i tråd med den jeg kender fra Frankrig. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne