Consomme Celestine

Consomme Celestine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

SuppeRet : Suppe - Consommé

Hovedingrediens : Oksekød - Okseskank

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Consomme Celestine, billede 4 Consomme Celestine, billede 1 Consomme Celestine, billede 2 Consomme Celestine, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 l.lys oksebouillon
1 kg.okseskankekød eller andet
750 g.urter (gulerod, selleri, porre)
3 æggehvider
 140 g. tomatpure konc.
 
 Pandekager:
150 g.hvedemel
1 æg
2.5 dl.mælk
 salt
 
 Fars:
225 g.kyllingefilet
1.5 æggehvide
3 spsk.hakket trøffel
1.5 dl.piskefløde
 salt
 
Opskrift:
Klaring af oksebouillon:
Kød og urter hakkes i kødhakker, blandes godt med hviderne, tilsættes forsigtigt den KOLDE suppe, der røres rundt, derefter varmes suppen forsigtigt op til kogepunktet, herefter må der ikke røres, klarifikationen vil lægge sig ovenpå suppen som et låg, suppen simrer i 1 - 2 timer.

Klarifikationen fjernes forsigtigt med en hulske og consommen sigtes forsigtigt gennem et klæde. Hvis det er en hønsebouillon der skal klares tilsættes hønseskrog (hugget itu) Efter denne øvelse skulle du gerne have en helt krystalklar bouillon klar til tilsætning af garniture. Det kunne f.eks. være


Pandekager:
Dejen røres sammen til en tyndtflydende dej, hvoraf man bager tynde pandekager i ca. 50 g fedt/margarine.

Pandekager smøres med et 2-3 mm tykt lag hønsefars tilsat hakket trøffel, eller friske krydderurter. Rulles fast sammen, lægges i en smurt sauterpande, pocheres i hønsebouillon under tætsluttende låg, afkøles og skæres i skiver.





karakterer:
Opskriften er vist 54392 gange,
og udskrevet 260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-10-22 04:46:11
Det er vigtigt at pandekagerne ikke får noget farve, og at suppen ikke har nogen fedtnister på.