Kylling og skinketærte

Kylling og skinketærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Svinekød - Røget skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kylling og skinketærte, billede 4 Kylling og skinketærte, billede 1 Kylling og skinketærte, billede 2 Kylling og skinketærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 g.smør
300 g.hvedemel
1 æg
1-2 spsk.vand
 
 Fyld :
300 g.kogt/stegt kyllingekød
100 g.røget skinke
2 peberfrugter
1 budt.persille
4 æg
1 dl.piskefløde
1 dl.mælk
2 dl.reven ost
 salt
 peber
 
Opskrift:
Smuldr det ikke for kolde smør i melet. Pisk æg sammen, gem lidt til pensling og kom resten i dejen. Saml dejen med lidt vand. Stil den i køleskab i ca. 30 minutter.

Tag skindet af kyllingekødet og skær kødet i terninger. Skær skinken i tynde strimler. Skær peberfrugten i terninger. Skyl og hak persillen.

Pisk æg, fløde, mælk og reven ost sammen og krydr med salt og peber.

Sæt ovnen på 200 grader C. alm. ovn. Del dejen i 2 og rul den ene halvdel ud til bund. Beklæd en tærteform ( 27 cm. i diameter) med den, prik dejen med en gaffel og bag bunden i ca. 10 minutter.

Læg kylling, skinke, peberfrugt og hakket persille i og hæld ægteblandingen over.

Rul resten af dejen ud til et låg og læg det over fyldet. Skær kanterne til og dekorer med tiloversbleven dej. Skær nogle lufthuller i låget og pensl det med æg. Bag tærten i ca. 45 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 82284 gange,
og udskrevet 2510 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-06-20 17:59:29
Dejen driller :( Men den smager sikkert godt. Den ryger i ovnen nu!

  -   2013-02-18 22:22:28
Fantastisk tærte. Et helt klart hit herhjemme. Skal helt klart laves igen

  -   2011-11-29 17:59:27
jeg syntes dejen er svær rulle ud glæder mig til at smage tærten.