Skinketærte med spinat og champignon

Skinketærte med spinat og champignon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Svinekød - Røget skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Skinketærte med spinat og champignon, billede 4 Skinketærte med spinat og champignon, billede 1 Skinketærte med spinat og champignon, billede 2 Skinketærte med spinat og champignon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
180 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
400 gram Spinat, frisk nippet for stilke
200 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
100 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
tsk. Salvie, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Kom melet i en skål og smuldr smørret grynet heri. Saml dejen med koldt vand. Pak den i folie og stil den i køleskab mindst 2 timer. Rul dej en ud og beklæd en tærteform (ca. 30 cm i diameter.) med den. Sæt ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

Skyl spinaten godt og damp den i det vand, der hænger ved. Hak spinaten groft og pres væden ud. Skær champignonerne og hak løg og hvidløg fint.

Svits svampe og løg et par minutter i smør. Rør spinat og skinke i og krydr med salvie salt og peber.

Forbag tærtebunden i ca. 10 minutter. Læg fyldet i. Pisk æg mælk og ost sammen og hæld det over fyldet. Bag tærten færdig - i alt, ca. 30 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 113147 gange,
og udskrevet 2873 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10160 (2419 kcal)
KJ pr. Pers. 2540 (604 kcal)
Vægt ialt 1753 gram
Vægt pr. Pers. 438 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 579 KJ (138 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 8.1 gram
Kulhydrat 10.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-11-01 12:05:36
Kan tærten fryses ned