Creme caramel

Creme caramel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Creme caramel, billede 4 Creme caramel, billede 1 Creme caramel, billede 2 Creme caramel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
   
  Glasur:
2 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
   
   
Opskrift:
Til karamelglasuren kommes sukker og vand i en stegepande. Rør rundt til sukkeret smelter. Lad det koge til sukkeret er blevet lysebrunt.

Hæld den varme karamelglasur i en ovnfast form og drej formen, så bund og kanter bliver dækket med glasur.

Giv fløden et opkog og lad den derefter afkøle

Pisk æg, sukker og revet citronskal sammen og hæld det i fløden under kraftig omrøring.

Hæld massen i den glaserede form. Glasuren skal være stiv inden.

Sæt cremen i vandbad og bag den i ovnen ved 175 grader ca 45 minutter. Lad cremen køle af og vend den forsigtigt ud på et serveringsfad. Resten at glasuren hældes rundt om den.

Server med flødeskum eller vaniljeis





karakterer:
Opskriften er vist 43833 gange,
og udskrevet 822 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6629 (1578 kcal)
KJ pr. Pers. 1104 (263 kcal)
Vægt ialt 972 gram
Vægt pr. Pers. 162 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 682 KJ (162 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 6.6 gram
Kulhydrat 20.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-05-05 19:39:11
"Kold Dessert - Diverse kolde desserter" - Bliver lidt svært at servere den kold. Held og lykke med at få karamel ud af den form.

  -   2012-07-24 18:37:34
Elsker den her opskrift, den smagerf himmelsk....jeg prøvede at lave en færdiglavt creme carame fra en pakke, men den smagte ikke nær så godt som denne....10 herfra!!!