Creme caramel
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Til karamelglasuren kommes sukker og vand i en stegepande. Rør rundt til sukkeret smelter. Lad det koge til sukkeret er blevet lysebrunt.
Hæld den varme karamelglasur i en ovnfast form og drej formen, så bund og kanter bliver dækket med glasur. Giv fløden et opkog og lad den derefter afkøle Pisk æg, sukker og revet citronskal sammen og hæld det i fløden under kraftig omrøring. Hæld massen i den glaserede form. Glasuren skal være stiv inden. Sæt cremen i vandbad og bag den i ovnen ved 175 grader ca 45 minutter. Lad cremen køle af og vend den forsigtigt ud på et serveringsfad. Resten at glasuren hældes rundt om den. Server med flødeskum eller vaniljeis |
|
Opskriften er vist 43757 gange,
og udskrevet 822 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (34 stemmer) |
|
Kommentarer Kokken - 2020-05-05 19:39:11 "Kold Dessert - Diverse kolde desserter" - Bliver lidt svært at servere den kold. Held og lykke med at få karamel ud af den form. Munchamo - 2012-07-24 18:37:34 Elsker den her opskrift, den smagerf himmelsk....jeg prøvede at lave en færdiglavt creme carame fra en pakke, men den smagte ikke nær så godt som denne....10 herfra!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne