Hvid chokoladeparfait med abrikossauce

Hvid chokoladeparfait med abrikossauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Kold DessertRet : Kold Dessert - Parfait

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.hvid Valrhona-chokolade eller en anden god hvid chokolade
4 æggeblommer, pasteuriserede
1 dl.flormelis
1 Vaniljestang
1 dl.blå birkes
0.5 dl.piskefløde
 
 Sauce:
25 abrikoser
3 dl.vand
3 dl.sukker
 saften fra 2 appelsiner
 
Opskrift:
smelt chokoladen i vandbad til den er flydende og ca. 50 grader varm. Pisk æggeblommerne sammen med sukker til det er lysegult. Skrab kornene fra vanillestangen i og tilsæt de blå birkes. Tilsæt chokoladen i en tynd stråle under piskning. Pisk fløden stiv for sig med rene redskaber og vend den forsigtigt i chokoladen. Fryses til næste dag. Abrikoserne koges sammen med vand og sukker i ca. 10 minutter, til sukkerlagen tykner. Så blendes det hele og passeres gennem en sigte. Smages til med appelsinsaft og koges igennem en gang til. Anrettes evt. med nogle frugter efter smag og den hvide parfait drysset med lidt blå birkes og evt. lidt chokolade.

Tips:

Bruger man ikke en ordentlig hvid chokolade kan den ikke smelte ordentlig





karakterer:
Opskriften er vist 9252 gange,
og udskrevet 185 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu