Mørk chokoladeparfait
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Indsendt : Red : |
|
|
Læg hasselnødderne på en bageplade og sæt den i den varme ovn og rist dem til skallen løsner sig og hasselnøddekernerne er lysebrune. Tag pladen ud, lad hasselnøddekernerne køle lidt af.
Tag en håndfuld hasselnødder og gnid dem mod hinanden imellem to håndflader så skallerne går af. Hak hasselnødderne groft og stil dem til side. Hak chokoladen meget fint og kom den i en skål. Varm creme fraiche op til kogepunktet i en lille gryde. Tag gryden fra varmen, tilsæt chokoladen og pisk kraftigt til chokoladen er smeltet og massen er ensartet. Tilsæt de fire æggeblommer under kraftig piskning Hæld chokolademassen tilbage i skålen og lad den køle af indtil konsistensen er blød. Tilsæt de hakkede hasselnødder. Pisk fløden let i en skål. Tilsæt evt. 2 spsk. orangelikør. Vend flødeskummet i chokolademassen og hæld den i en form. Stil evt. fryseren på indfrysning og frys isen i mindst 3 timer eller indtil den er gennemfrossen. Tag isen ud af fryseren 20 minutter før servering og stil den i køleskabet. |
|
Opskriften er vist 10304 gange,
og udskrevet 166 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Chokomanen: - 2005-01-01 01:01:01 Uhmm.. Dejlig fuldfed parfait! Lige som den skal være! Et 10-tal herfra:) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne