Indbagt mørbrad
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Butterdej tøs op.
Sener og hinder skæres af mørbraden. Herefter brunes den på pande i olie. Den krydres med salt og peber. Mørbraden lægges til afkøling. Farsen røres sammen med mel, æg, finthakket løg, knust hvidløg, paprika, salt og peber. Champignon renses og snittes i fine tern. Herefter tilsættes de farsen. Butterdejen rulles sammen til en plade på ca. 30 cm på hver side. Halvdelen af farsen kommes midt på butterdejspladen. Mørbraden kommes ovenpå, og resten af farsen pakkes omkring mørbraden. Butterdejen lukkes ind over fars og mørbrad, så der dannes en pakke. Pakken lægges i et smurt ildfast fad eller en smurt bradepande. Pensles herefter med mælk. Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time. Serveres med kogte kartofler paprikasauce eller whiskysauce og evt. salat. |
|
Opskriften er vist 759944 gange,
og udskrevet 18349 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (127 stemmer) |
|
Kommentarer HA - 2021-07-04 22:51:45 Opskriften er nem og jeg lavede det for første gang i mit liv, og fuld tilfreds Kokken - 2017-11-26 14:30:07 Har lavet denne ret mange gange..også andre i samme kat. men vender altid tilbage til denne QURA - 2017-07-07 09:13:51 Det er en god opskrift og smager himmelsk. Jeg lagde den på bageparpir på en rist og væsken derfra løb i bradepanden, og butterdejen var sprød hele vejen rundt. Jeg bruger de 6 plader som er i pakken. Gitte Jensen - 2015-12-22 08:49:59 Lækker ret,men kan den laves dagen før ? Sofie Mathilde Bach - 2015-10-04 19:13:19 Jeg bagte den på en bradepande med bagepapir over, og den afgiver meget væske, så kom det i sovsen. Herefter vendte jeg den og den fik 5-10 min på den side! og det smagte fuldstændig fantastisk, både sovsen og mørbraden, er aldrig blevet rost så meget for min mad! -så tak! :) dog brugte jeg både denne opskrift og en anden, brugte 500 g fars, 4 fed hvidløg, 1 spk. paprika og ingen champignon :) Per N. - 2015-07-17 14:52:55 Jeg fandt efterfølgende tips i en anden opskrift med ca. samme mængder, så det kan vel anvendes her også: Frysetip: Kan fryses inden bagning. Stil den frosne mørbrad i en kold ovn, indstil på 200° og bag i ca. 1½ time. Mnemonic - 2014-05-05 09:21:51 Hej. Kan den laves klar dagen før og så bare sættes i ovnen inden man skal have den, eller bliver den smattet eller "ødelagt" på anden måde af det? Lulu - 2012-12-16 17:38:32 SV plet: hvis du nu bager den på en bageplade med et stykke bagepapir i stedet for i et smurt fad, har jeg i hvert fald erfaring med at bunden bliver mindre "smattet" men bliver næsten lige så sprød som det andet :) jette - 2011-09-27 11:56:10 den indbakte mørbra er den beste jeg har lavet den kan alle li har lavet den til flere legligheder anonym - 2010-10-26 10:45:12 sv til plet: Jeg har gjort det at jeg tog et stykke toastbrød og skar til så det passede lige under fars og mørbraden. Herefter lagde jeg den på panden og gav den et par minutter så man lige får startet bageprocessen i bunden. Det gør underværker. :) plet - 2010-06-02 10:58:33 Bliver dejen ikke "våd" i bunden når man har bagt den? Jeg har sommetider lavet indbagt mørbrad dog uden fars og der bliv mim dej nemlig hel smattet i bunden. Gør jeg noget forkert. Har nogen erfaring med det? conniepige - 2010-04-22 22:55:43 Alletiders opskrift, har lavet den flere gange bl.a. med groft hakkede soltørrede tomater eller hakket bacon, istedet for champignon. Jeg laver yderst sjældent den samme opskrift 2 gange, elsker at improvisere, bruger derfor kun opskrifterne som idé, det er skønt at Mitzie og Thomas Krogsgaard kommer med deres tips, dem kan man aldrig få for mange af, det betyder jo ikke at grundopskriften ikke er god. Thomas Krogsgaard - 2010-03-14 21:57:04 Skide god opskrift, puttede bacontern og revet ost i farsen og brugte 7 plader butterdej for jeg gad ikke det der med at rulle ud og folde.... Mitzie forslår hvad man også kan gøre, man er jo ikke tvunget til at følge nogens opskrift, vær lidt kreative og tilføj og fjern som du lyster, i min verden er opskrifter "kun" vejledende og forslag til en måde at gøre tingene på. Dog er der enkelte regler der skal overholdes så som at gødeje ikke skal komme over 37 grader og ligende.... louise - 2009-08-14 14:04:55 denne opskrift er super god men der er jo nok nogle der ikke bryder sig om den også er der mennesker der altid skal kridisere andre lad være med det. jeg bryder mig foreksempel ikke om tomater men derfor accepterer jeg da at der er andre der gør det. bimse - 2009-07-07 20:00:39 kan den fryses når den er lavet????? plet - 2009-04-05 21:32:17 Mitzie jeg synes du skal prøve og sende din egen hjemmelavede opskrift på mørbrad ind i stedet for at mere eller mindre kritisere andres. hvad er der i vejen med den som står her? det er jo ikke en ændring ad denne opskrift du laver, men en hel anden. Miss Molly - 2009-03-18 10:15:52 Hvad med at sende din egen opskrift ind mitzie og lade denne stå. Den er god som den er. plet - 2008-09-18 12:59:14 hej dillebo: hvis man ikke bryder sig om champignon, kan man anvende peberfrugt skåret i fine tern. dillebo - 2008-05-30 11:42:09 hej hvis man ikke bryder sig om champignon hvad kan man så bruge mitzie - 2007-09-20 06:40:42 køb butterdejsplader, steg mørbradstk., rul butterdejen - læg et stk smelteost på 2 skiver tomat og 5-6 skiverchamp. drys med estragon basillikum - kom mørbrad ovenpå - derefter fl.tomater igen champ og salt/peber og endnu en skive smelte ost, luk butterdejen om. tilbehør hasselbagte kartofler pelslet med barbecuesauce- tilbehør bønner eller ærter og glaser perleløg og bearnaise sauce eller rødvinsauce med champignon, om sommeren frisk blandet salat med springløg og bredbladet persille |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne