Tyrkisk pide
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : |
|
|
Smuldr gæren i dejfadet og rør den ud med fingerlunt vand.
Tilsæt sukker og lad blandingen stå lunt i ca 20 min., til gæren bobler. Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen grundig igennem, til den er helt glat. Dæk fadet med et fugtigt klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i ca 1 time. Del dejen i 12 portioner. Tril dem til boller, der klappes ud i ca. ½ cm tykkelse med en diameter på ca 12 cm. Lad brødene hæve ca 15 min. Varm en jernplade op og bag brødene på begge sider, til de får lysebrune pletter. Tips: Pide er tyrkiske brød, der i Tyrkiet bages på varme plader. Her forklares, hvordan pide kan bages på en varm stegepande. Ved serveringen flækkes brødene næsten helt igennem. De fyldes med en masse lækkerier; vælg selv |
|
Opskriften er vist 21412 gange,
og udskrevet 300 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (7 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-03-18 12:58:44 det er ikke pide det er fladbrød. bide er der fetaost eller oksekød i :D Ebru.. - 2005-01-01 01:01:01 Hvis man kommer lidt olie i dejen, smager det meget bedre og er mere blød,, |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne