Tyrkisk pide

Tyrkisk pide, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :     

Ingredienser:
30 g.gær
3 dl.vand
1 tsk.sukker
500 g.hvedemel
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Smuldr gæren i dejfadet og rør den ud med fingerlunt vand.

Tilsæt sukker og lad blandingen stå lunt i ca 20 min., til gæren bobler.

Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen grundig igennem, til den er helt glat.

Dæk fadet med et fugtigt klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i ca 1 time.

Del dejen i 12 portioner. Tril dem til boller, der klappes ud i ca. ½ cm tykkelse med en diameter på ca 12 cm.

Lad brødene hæve ca 15 min. Varm en jernplade op og bag brødene på begge sider, til de får lysebrune pletter.

Tips:

Pide er tyrkiske brød, der i Tyrkiet bages på varme plader. Her forklares, hvordan pide kan bages på en varm stegepande. Ved serveringen flækkes brødene næsten helt igennem. De fyldes med en masse lækkerier; vælg selv





karakterer:
Opskriften er vist 21413 gange,
og udskrevet 300 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-18 12:58:44
det er ikke pide det er fladbrød. bide er der fetaost eller oksekød i :D

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvis man kommer lidt olie i dejen, smager det meget bedre og er mere blød,,