Cæsar salat - Caesar salad
Hovedingrediens : Salat - Romainsalat - Romain Oprindelsesland : Amerika Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brødcroutoner:
Skær skorpen fra brødskiverne og skær dem i 11/2 cm tern. Varm en pande op og rist brødet gyldent, mens man efterhånden tilsætter 1-11/2 spsk. olivenolie. Tilsæt til sidst 1 fed presset hvidløg. Lad croutonerne køle af på et par lag køkkenrulle. Cæsar salat dressing: Æggeblomme, sardeller, Dijonsennep, salt, peber og citronsaft blendes jævnt. Pas på med salt, sardellerne er ret salte. Tilsæt efterhånden olivenolien, mens maskinen kører, til dressingen er jævn og tyk. Skyl og tør salaten og snit den i passende stykker, eller lad bladene være hele, det ser dekorativt ud. Bland salaten med afkølede brødcroutoner, høvlet Parmesan efter smag og hæld til sidst dressingen over. Vent med at blande salaten, til den er serveret. (Dressingen får den hurtigt til at se lidt uelegant ud). |
Hvorfor hedder det Cæsar salat?Den lækre kombination af romainesalat, croutoner, cæsardressing og parmesan er en kendt klassiker på den danske cafekort og i hjemmene, men hvorfor bliver denne salat, og den dertilhørende dressing, egentlig kaldt for Cæsar?Romersk kejser eller italiensk immigrant?Når man hører navnet på den populære Cæsar salat, kommer man hurtigt til at associere det med den historiske romerske kejser, men faktisk er salaten opkaldt efter en helt anden Cæsar. Salaten er nemlig opkaldt efter Cæsar Cardini, en italiensk immigrant og restauratør.Ifølge Cardini's datter, Rosa, opfandt han salaten på hans restaurant i Tijuana i 1924, som var et hotspot for berømtheder og amerikanske rejsende, som ønskede at feste igennem. Det siges hertil, at han en travl weekend løb tør for ingredienser, hvorfor han måtte bruge det, han nu havde: romainesalat, olivenolie, æg, hvidløg, parmesanost og Worcestershire sauce - og at det var således den originale Cæsar salat blev til. |
Opskriften er vist 196715 gange,
og udskrevet 3359 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (29 stemmer) |
|
Kommentarer Nele - 2015-08-08 08:30:22 En aldeles fantastisk opskrift. Dressingen, som jeg fulgte til punkt og prikke, blev super god. Kylling strimlerne til. Inden servering blandede jeg det hele sammen i en skål for at dressingen blev jævnt fordelt. Super god! Flemming Nielsen - 2013-07-26 17:00:47 Jeg har lært at lave den på en lidt anden måde, det passer lige til en dejlig varm sommerdag 1 Romainesalat deles i stykker og blandes med en lille flaske Caesar dressing blandes med ristet Pinjekerner terninger af stegt Kylling eller Laks samt Brødcrotoner og frisk høvlet Parmesan. Vibeke - 2010-10-19 10:12:07 glæder mig til at lave ceasersalad i aften, bruger dog bacon har købt den gode italienske pancetta. den bedste ceasarsalad dressing kommer fra Rørvig Kro, jeg kan desværre ikke gøre det lige så godt. anonym - 2010-10-08 10:04:06 Det er en dressing, der smager virkelig meget af fisk - stort set uspiselig!! le chef - 2010-04-30 17:41:37 der er hverken kylling eller bacon i klassisk ceasar salad Kamilla - 2010-01-23 13:01:46 Dejlig salat. Dressingen lavede jeg uden ansjoserne, men den blev rigtig god alligevel. Croutonerne var super gode. fag tossen - 2009-10-13 10:50:47 Hvor er bacon henne..............kokken har talt! Mette - 2009-10-10 11:35:24 Hvad med kyllingen???? anonym - 2005-01-01 01:01:01 Æggeblomme blandes med sardeller, sennep, syre og krydderier. Først derefter iblandes olie langsomt - som mayonnaise. logikeren - 2005-01-01 01:01:01 æggeblommen står under dressing og skal blandes deri anonym - 2005-01-01 01:01:01 Der står intet om hvad æggeblommerne skal bruges til?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne