Oreganobrød

Oreganobrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Krydderurter - Oregano

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oreganobrød, billede 4 Oreganobrød, billede 1 Oreganobrød, billede 2 Oreganobrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 g.gær
3 dl.mælk
100 g.smør
500 g.´hvedemel
100 g.revet parmesan
1 tsk.salt
1 spsk.oregano, tørret
 
 Pensling
 smør
 
Opskrift:
Smuldr gæren og rør den ud med lunkent mælk, hvori smørret er smeltet. Sigt mel og revet parmesan, salt og halvdelen af den knuste oregano i gærblandingen lidt efter lidt. Ælt dejen glat og smidig og lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.

Ælt den sammen igen og del den i 21 stykker, som rulles til boller. Læg 14 boller i to rækker i en smurt aflang form og pensl med smør. Læg de sidste boller i "rillen" mellem de to nederste rækker. Pensl igen og drys med resten af oreganoen.
Lad brødet efterhæve i ca. 30 minutter.

Bag brødet i ovnen ved 190 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter.

Dette brød er fedt i sig selv og behøver ikke smør. Det skæres ikke i skiver – man brækker af det hele brød ved bordet.





karakterer:
Opskriften er vist 26942 gange,
og udskrevet 440 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-18 13:53:04
Tilsatte 16 g presset hvidløg og ½ spsk ekstra oregano. Og så brugte jeg alm. revet ost i stedet for parmesan. Familien er vilde med dem og er kanon til grillmaden i haven.