Moussaka med kartofler

Moussaka med kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Moussaka med kartofler, billede 4 Moussaka med kartofler, billede 1 Moussaka med kartofler, billede 2 Moussaka med kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Timian, tørret
Basilikum, tørret
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Laurbærblade
1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
   
1200 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
  Sauce:
10 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
70 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
0.5 tsk. Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
50 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Løg i tern og kød brunes i olien. Tomaterne tilsættes. Småsnurrer ca. 10 minutter. Smag kødsovsen til med krydderierne.

Kartoflerne skæres i ca. 0.5 cm. tykke skiver. Som steges let på en pande eller i wok uden at skulle være helt møre.

Sauce:
varm mælken i en gryde men den må IKKE koge. når den er varm sættes den til side. smelt smørret i en gryde og tilsæt melet og rør. derefter tilsættes mælken og rør med et piskeris til den begynder at blive tyktflydende. fjern sovsen fra varmen og tilsæt de 3 æggeblommer og pisk. tilsæt ost (gem lidt til toppings) og muskatnød og salt & peber.

Læg kartofler og kød lagvis med i et ovnfast start med kartofler og slut med kød (2 lag af hver). Saucen fordeles herover og til slut drysses lidt revet ost over.

Sæt fadet i oven 45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn (til kartoflerne er møre), skru så op for varmen til 200 grader C og giv den 10-20 minutter mere indtil den er pæn lysebrun på toppen.

Serveres med salat og flute.





karakterer:
Opskriften er vist 250097 gange,
og udskrevet 7783 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (68 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20091 (4783 kcal)
KJ pr. Pers. 5022 (1195 kcal)
Vægt ialt 3984 gram
Vægt pr. Pers. 996 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 504 KJ (120 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 6.2 gram
Kulhydrat 9.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-03-05 21:36:50
Super lækkert. Vi tilsatte ca. 2 tsk kanel for at få den helt rigtige moussaka smag, og dryssede salt på kartofler og squash inden kødsovsen kom på, Hele familien elskede det.

  -   2015-09-28 10:00:55
Hovedingrediensen er da oskekød? 700g i forhold til 500g.

  -   2008-05-03 14:57:02
Jeg blev nød til at koge kartoflerne lidt først, ellers endte de op med at være halv rå. Fantastisk med hvidløgspeber og græsk krydderi samt en god salat til med oliven i.

  -   2007-08-04 18:05:15
Smagte SÅ godt! Vi reducerede blot mængden!. Mums!

  -   2007-06-15 08:58:30
I stedet for at vente med osten kan man lægge et stykke folie over som fjernes de sidste 10 minutter.

  -   2007-03-06 20:33:14
Man bruger altså auberginer og ikke squash!!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg havde ikke alle de forskellige krydderier så jeg brugte bare "Græsk krydderi" fra Santa Maria og det var helt fint.. tilsatte dog først osten halvdelen inde i tiden da jeg var bange for den blev brændt så det kan godt anbefales ;o)

  -   2005-01-01 01:01:01
auberginer som nederste lag er godt

  -   2005-01-01 01:01:01
Vældig god med ½ kartofter og ½ squash. Kartofler og squash skal lige vendes i sat, peber og timian, inden kødsovsen hældes over. Brug godt med revet ost. Retten kan fint laves dagen i forvejen. Den er faktisk bedre næste dag.