Chokolademusse

Chokolademusse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Chokolademusse, billede 4 Chokolademusse, billede 1 Chokolademusse, billede 2 Chokolademusse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
200 gram Mørk chokolade 86% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Pynt
lidt Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Rør æggeblommerne seje, Smelt chokoladen i vandbad og rør igennem til alt er smeltet, Kom chokoladen i æggeblommerne, rør godt, tilsæt revet appelsinskal og afkøl lidt.

Pisk fløden let og vend den forsigtig i chokolademassen. Hæld nu desserten op i en skal eller portionsglas. Stil den koldt i mindst 1 time.

Før vi servere pyntes med flødeskum og revet chokolade.





karakterer:
Opskriften er vist 78633 gange,
og udskrevet 2585 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (56 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14149 (3368 kcal)
KJ pr. Pers. 1414 (336 kcal)
Vægt ialt 850 gram
Vægt pr. Pers. 85 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1664 KJ (396 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 39.2 gram
Kulhydrat 6.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-25 13:34:55
kan næsten ikke vente til at komme igang

  -   2012-10-01 15:49:59
det vil være en god ide at lave den før tid så den kan nå at blive helt fast og kølig ;)

  -   2012-08-04 10:57:08
man skal ikke bruge normale æggeblommer, man skal bruge pastoriseret æggeblommer :D

  -   2012-02-11 14:12:42
Skal man lade den afkøle i en time eller m man gerne tage den med det samme. Vi skal have gæster og det er langt nemmere at lave den før de kommer. Kan man det?

  -   2011-11-03 09:22:35
missen for at svare p[ dit spørgsmål så personligt syntes jeg ikke det gør noget at lave den dagen før for så sætter den sig i smage :)

  -   2011-08-21 16:13:11
den score gode point :)

  -   2011-04-01 14:28:29
vi er på vej op i sommerhuset og har planlagt at lave noget sødt men heller ikke så udfordrende. Man kan måske godt kalde os amartøre inden for madlavning ;-). Vi glæder os rigtig meget til at prøve det!

  -   2011-03-03 16:46:14
Hvis den laves dagen før om aftenden kan den så severes næste dag omkring kl. 12.00....?

  -   2010-11-16 07:06:30
Hold da **** den er go!den mætter også! Jeg puttede Ikke hele appelsin-skrælden i:)

  -   2010-06-05 08:44:44
Moussen er meget fast og tung ikke som jeg forventer af en mousse, æg og chokolade kan halveres, eller der kan dobles op af fløde. Og så mangler der efter min mening lidt sukker.

  -   2007-12-28 21:19:42
Den mætter ! og den smager godt ! ;) top op !!!!

  -   2007-01-07 18:01:50
mætter!!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
men der er ikke til 10 pers. men 6 hvis man rigtigt skal smagen den :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg kom ikke appelsin i med det er helt sikkert prikken over iét pyntet med vaffelrør og chokolade spåner

  -   2005-01-01 01:01:01
Mætter! Dejligt!