Spaghetti alla cabonara
Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Spaghetti Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær sværen af baconen og skær den herefter i tynde strimler.
Svits dem sprøde på en pande for jævn varme.
Tages op og afdryppes på køkkenrulle.
Kom pasta i en stor gryde spilkogende vand og kog den 'al dente'. Afdryppes i dørslag, hældes i gryden og holdes varm. Pisk æg, friskrevet ost og fløde sammen i en skål; tilsæt bacon. Hældes over den varme pasta i gryden og blandes godt. Sæt gryden over for meget svag varme i ½-1 min, eller til saucen begynder at jævne. Krydres med peber og garneres med krydderurter. |
|
Opskriften er vist 185976 gange,
og udskrevet 2784 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (57 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-08-15 12:11:26 Jeg kan ikke tåle hvidløg ,så fint at denne ret er uden . Anonym - 2015-04-15 16:30:26 Intet mindre end fantastisk anonym - 2014-07-08 12:17:13 Kan man ikke også bruge paramazan ost anonym - 2013-08-07 10:02:15 Rigtig lækker, men der kunne godt komme lidt mere fløde i! Sannesen - 2011-10-19 20:41:20 Jeg syntes den har en eftersmag af indelukket/fugt. Sir K. Theo - 2011-02-20 18:47:02 En original cabonara indeholder en ægge/fløde sovs, pancetta samt parmesan (Padano - efter som det er en billigere ost). Jeg bruger personligt hvidløg, frisk oregano, muskat samt en smule citron i retten. Det bliver helt fantastisk! Mattia (Italy) Jens (DK) - 2010-09-01 16:44:40 150-250 gr Kæbesnitte i tern. (I Italien anvender man i de originale opskrifter, kød fra grisens kind - guanciale hedder det - I DK svarer det til kæbesnitten, som er federe end bacon og dermed med til at give retten konstistens. Anvender du bacontern, så kompenserer fløden for det fedtstof!) 1-2 spiseske olivenolie 1-2 spiseske smør 2 fed hvidløg delt i kvarte 1-1½ dl hvidvin 400 gr. "tyk" spaghetti Groft salt 4 æg - nogle anvender kun æggeblommerne (Gør du det, så brug lidt ekstra fedtstof eller fløde, til at "binde" det hele sammen!) 2-4 spiseskeer piskefløde 50-100 gr friskrevet parmasan/pecorino-ost Tilberedning Svits bacon og hvidløg langsomt i olien, tilsæt efter 2-3min smørret og fjern hvidløget, når det begynder at brunes (smagen bliver harsk hvis hvisløget forbliver i retten). Tilsæt hvidvinen og lad koge halvt ind. Rør æggene sammen med lidt groft salt, et par skefulde revet ost, friskkværnet peber og evt. fløden. Kog pastaen i spilkogende vand med groft salt og lidt olie tilsat. Når pastaen er klar blandes den med æggemassen og bacon tilsættes inden serveringen. Server med et stykke friskskåret franskbrød.. Buon appetito !! Nico - 2010-06-12 17:54:58 Hr Jakobsen har fuldstændig ret, denne opskrift skal laves med hvidløg, gerne 2 - 3 fed alt efter temperament. jonas og marie - 2009-05-14 17:20:44 hvor er den lækre lækre svinemødbrad henne ? det hører til Amanda - 2008-08-27 08:12:22 PRØV MINA´s pasta cabonara!!! DEN ER BARE GO!! den er lidt svær at forstå men det skriver hun i komentaren!! Knudsen - 2007-01-19 10:53:43 Det skulle være godt at komme det i ovne med revet ost på boye - 2005-01-01 01:01:01 ja , brug endelig kun æggeblommer Rene - 2005-01-01 01:01:01 der skal da ALTID æg i Cabonara Rikke - 2005-01-01 01:01:01 plejer man ikke kun at bruge æggeblommen? æggeblommen røres i den varme afdryppede spaghetti og så hældes "sovsen" over. Simone.. - 2005-01-01 01:01:01 æg.. plejer det og være med æg..?? Martin - 2005-01-01 01:01:01 Og hvad med hvidvinen..? Rasmus - 2005-01-01 01:01:01 Man kan evt. udskifte piskefløden med en grundsovs fra karolines hvis den skal være lidt lettere. Hr. Jakobsen - 2005-01-01 01:01:01 Hvor er hvidløget blevet af. Det hører sig til. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne