Stegt fasan med rodfrugtetern og små semmelknödel

Stegt fasan med rodfrugtetern og små semmelknödel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 stk.fasaner af ca. 800 gram
50 g.gulerødder
50 g.selleri
50 g.persillerødder
50 g.pastinakker
1 løg
1 spsk.tomatpure
2 laurbær
10 peberkorn
2 enebær
5 kvistefrisk timian
4 dl.rød portvin
100 g.friske perleløg
15 skivertoastbrød
2 æg
1 spsk.hakket persille
2 dl.mælk
2 løg
50 g.smør
 salt
 peber
 Muskatnød, friskrevet
100 g.gulerødder
100 g.pastinakker
100 g.selleri
100 g.persillerødder
 
Opskrift:
Semmelknödel:
løgene hakkes fint og klares af i smør. Mælken tilsættes og koges op. Kanterne skæres af toastbrødet og skæres i 1cm. små tern. Kom brødterningerne i en skål og hæld mælkeblandingen over brøde. Skålen dækkes lufttæt til med et stykke film og stilles til side 15 minutter. Æggene og persillen røres i blandingen og den smages til med salt, peber og revet muskat. Massen formes til små kugler og koges i saltvand.

Perleløg:
Portvinen koges ind til det halve og de skrællede perleløg koges lidt møre i vinen. Vinen skal til slut karamelisere omkring løgene.

Rodfrugttern:
Grøntsagerne rengøres, skrælles og skæres separat i små tern. Ternene blancheres separat i kogende saltvand og må afkøles derefter. De stilles til side til videre brug.

Skysauce:
Fasanskroget hakkes i mindre stykker. Grøntsagerne rengøres og skæres i valnøddestore tern. Fasanskroget ristes af i lidt olie under jævn omrøring. Efter at skroget har fået en jævn stegning, tilsættes grøntsagerne og de ristes med. Tilsæt tomatpureen og rist den af. Det er vigtigt at det ikke bliver sort men får en jævn brun overflade. 4 gange tilsættes lidt vand og det koges næsten væk, før skroget dækkes med vand. Fonden koges op og den afskummes. Tilsæt krydderier og urter. Lad fonden koge ca. 1 time og sigt den over i en ny gryde. Fonden koges ind til den begynder at jævne. Den kan eventuelt jævnes med smør og mel

Stegning af fasan:
Brysterne og lårene skæres fra skroget. Steg kødet nænsomt i lidt olie og ikke ved for stærk varme, da kødet vil blive tørt i ca. 20 minutter.

Fasanen er en mager fugl og tåler derfor ikke for høje temperaturer.





karakterer:
Opskriften er vist 16037 gange,
og udskrevet 394 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu