Agerhøns i flødesauce

Agerhøns i flødesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Agerhøns

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 Agerhøns
 salt
 peber
125 g.smør til stegning
1 tsk.rosmarin
5 dl.piskefløde
 kulør
 ribsgelé
1 knsp.roquefort
 
Opskrift:
Agerhønsene skylles indvendigt og aftørres. Gnides med salt og peber udvendig og indvendig, og brunes på alle sider i smør i en tykbundet stegegryde. Når agerhønsene er gyldenbrune tilsættes væde og evt. lidt rosmarin. Steges under låg 1 1/4 til 1 1/2 time.

Tager agerhønsene op og hold dem varme, Lad saucen koge lidt ind, tilsæt piskefløde under piskning, kom et par dråber kulør i og smag saucen til med ribsgelé og roquefort. Kom en klat kold smør i saucen og den er klar til servering, uden at danne skind.

Ved anretning fjernes spækskiver og tråde fra agerhønsene, som halveres og lægges på et varmt serveringsfad. De serveres sammen med brune kartofler, lidt af saucen hældes over fuglene og resten serveres særskilt til.

Til agerhønsene serveres waldorfsalat, eller en skål frisk salat og ribsgele.





karakterer:
Opskriften er vist 29189 gange,
og udskrevet 960 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-09-17 20:10:51
Hvilken væde skal tilsættes efter bruningen. Piskefløden tilsættes jo først senere (afsnit 2). Jeg mente ikke man måtte skylle en agerhøne.

  -   2010-02-01 10:20:48
Hvis man ikke kan skaffe spæk, har jeg prøvet at binde slitede baconstykker omkring dyret samtidig med at kommer et par bacon stykker ind i dyret.

  -   2009-09-23 08:21:53
Hej Det er først i 3. afsnit at I skriver at spækskiverne skal fjernes. I har overhovedet ikke skrevet at der skal spæk på!! Hilsen Ester

  -   2005-01-01 01:01:01
"fjern spækskiver og tråde" hvilket spæk og tråd ? dårlig korrektur i opskrift.