Agerhøns i flødesauce
Hovedingrediens : Hønsefugle - Agerhøns Indsendt : Red : |
|
|
Agerhønsene skylles indvendigt og aftørres. Gnides med salt og peber udvendig og indvendig, og brunes på alle sider i smør i en tykbundet stegegryde. Når agerhønsene er gyldenbrune tilsættes væde og evt. lidt rosmarin. Steges under låg 1 1/4 til 1 1/2 time.
Tager agerhønsene op og hold dem varme, Lad saucen koge lidt ind, tilsæt piskefløde under piskning, kom et par dråber kulør i og smag saucen til med ribsgelé og roquefort. Kom en klat kold smør i saucen og den er klar til servering, uden at danne skind. Ved anretning fjernes spækskiver og tråde fra agerhønsene, som halveres og lægges på et varmt serveringsfad. De serveres sammen med brune kartofler, lidt af saucen hældes over fuglene og resten serveres særskilt til. Til agerhønsene serveres waldorfsalat, eller en skål frisk salat og ribsgele. |
|
Opskriften er vist 29189 gange,
og udskrevet 960 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Meta Anthonsen - 2017-09-17 20:10:51 Hvilken væde skal tilsættes efter bruningen. Piskefløden tilsættes jo først senere (afsnit 2). Jeg mente ikke man måtte skylle en agerhøne. Flemming - 2010-02-01 10:20:48 Hvis man ikke kan skaffe spæk, har jeg prøvet at binde slitede baconstykker omkring dyret samtidig med at kommer et par bacon stykker ind i dyret. Ester - 2009-09-23 08:21:53 Hej Det er først i 3. afsnit at I skriver at spækskiverne skal fjernes. I har overhovedet ikke skrevet at der skal spæk på!! Hilsen Ester Claus Petersen - 2005-01-01 01:01:01 "fjern spækskiver og tråde" hvilket spæk og tråd ? dårlig korrektur i opskrift. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne