Stegt fasan

Stegt fasan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stegt fasan, billede 4 Stegt fasan, billede 1 Stegt fasan, billede 2 Stegt fasan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 fasaner
50 g.smør
2 tsk.salt
 peber
5 dl.vand
200 g.løg
 
 Sauce:
2.5 dl.piskefløde
 kulør
 
 Smørbolle:
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Fasanen kan enten være plukket eller flået. Den brunes i en gryde, og drysses med salt og peber. Vand og løg tilsættes. Småsteger ca. 1 time spæd evt. til med ekstra vand, gryden må ikke koge tør.

Fasanerne parteres og lægges i fad.

Sauce:
Skyen sigtes og tilsættes piskefløde, jævnes med smørbolle. Smages til med salt og peber og farves med kulør.

Den jævnede sky hældes over fasanerne.

Serveres med rønnebærgelé eller tyttebær.





karakterer:
Opskriften er vist 91792 gange,
og udskrevet 2700 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-01-08 14:33:51
Meget nem opskrift - ikke så mange dikkedarer til os ultra amatører ! Ved andre opskrifter skal du jagte byen rundt efter diverse ting du ikke efterfølgende kan bruge til noget som helst - det skal dog siges, at jeg viklede bacon om fasanen for at gi lidt smag !!

  -   2005-01-01 01:01:01
Det ser sandelig rigtig dejligt ud. Men vi har ingen løg, og heller ingen hvidvin. Til gengæld har vi hældt lidt øl ned til fuglen. Det kan kun blive godt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager også glimrende hvis man til allersidst tilsætter en smule hvidvin