Fasaner med tranebær og dadler

Fasaner med tranebær og dadler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 grydeklare fasaner
 salt
 peber
 smør til bruning
 
1 løg skåret i tern
2 dl.hvidvin
2 dl.hønsefond
 
 Sauce:
2 dl.piskefløde
 salt
150 g.tranebær
2 spsk.sukker
12 friske dadler som har været 1 time i fryseren, så skindet kan smuttes af under rindende koldt vand.
 
Opskrift:
Fuglene skylles og tørres, og gnides med salt ind- og udvendig. Brun dem i smør i en stegegryde. Tag dem op, og brun løget. Tilsæt hvidvin og hønsefond, og læg fuglene tilbage i gryden. Steg under låg i 30 min.

Tag fuglene op, og skær hele brystet fra med lårene. Hold kødet varmt.

Sauce:
Hæld piskefløde i gryden, jævn med meljævning og smag til med salt. Halver dadlerne og fjern stenene. Rist tranebær i lidt smør og sukker på panden, til de er ved at briste. Bland dadlerne i og varm det hele igennem.

Skær brystkødet af benene og anret lår og brystkød på et varmt fad. Hæld lidt sauce over og pynt med tranebær og dadler.

Serveres med kogte aspargeskartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 20323 gange,
og udskrevet 764 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-09-28 22:23:23
Prøv at langtidstege fasanerne i 5 timer ved 100 grader med lidt vand og madeira i den ildfaste skål, som er dækket af et dobbeltlag folie, som slutter "TÆT"

  -   2007-09-28 22:19:57
DETte er en superopskrift