Fasan på italiensk

Fasan på italiensk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 storeller 2 mindre fasaner
3 fedhvidløg
 smør til stegning
0.5 tsk.salt
 friskkværnet hvid peber
½ dl.hvidvinseddike
1 dl.tør hvidvin
½ dl.purerede tomater
1 spsk.stærk fond eller hønsebouillon
1 dl.vand
1 spsk.estragon, frisk
2 friske tomater, flåede og strimlede
 
Opskrift:
Parter fasanen i 8 stykker. Brun fasan og hvidløg godt i smør i en sauterpande. Tilsæt salt og peber. Hæld hvidvinseddiken ved, og lad det simre ved svag varme uden låg til hvidvinseddiken er så godt som fordampet.

Tilsæt hvidvin og lad det stå, stadig ved svag varme, til halvdelen af vinen er tilbage.

Purerede tomater, fond eller bouillon, vand og estragon tilsættes.

Lad det surre yderligere 15 min. eller længere, afhængig af fasanens alder.

Prøv at stikke i stykkerne med en kødnål for at vurdere mørheden.

Tilsæt de friske tomater og lad retten stå ved svag varme i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.

Server evt. med råstegte grønsager.





karakterer:
Opskriften er vist 31152 gange,
og udskrevet 1009 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-11-27 07:50:07
Super lækkert! Selv børnene og svigermor nød retten og spiste helt op. Vi fik både ris og kartofler til, jeg er dog selv mest til ris.

  -   2005-01-01 01:01:01
nemt at tilberede - smager herligt