Fasaner med sellerigratin

Fasaner med sellerigratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 fasaner ( 600g)
25 g.smør
1 æble i kvarte (fx cox orange
75 g.gulerod i mindre stykker
6 letknuste enebær
0.5 tsk.groft salt
5 Peberkorn, sorte
 dl.vand
 
 Sellerigratin:
350 g.knoldselleri i små stykker
4 dl.vand
 dl.piskefløde
3 æg
150 g.grofthakket fennikel
1 tsk.groft salt
 Friskkværnet peber
 
 Sauce:
4 dl.stegesky fra fasanerne
 dl.cremefraiche 38%
 spsk.saucemel
0.5 tsk.groft salt
 evt. kulør
 
 Tilbehør:
 Hasselbackkartofler
 
Opskrift:
Skyl, rens og tør fasanerne godt. Del dem i kvarte. Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun først bryststykkerne og tag dem op. Brun lårstykkerne og tilsæt æble, gulerod, enebær, salt og peberkorn. Læg bryststykkerne øverst med kødsiden nedad. Hæld vand ved. Kog fasanerne ved svag varme og under låg i ca. 45 min., til de er møre og gennemkogte. Tag fasanerne op og lad dem hvile tildækket i ca. 15 min.

Sellerigratin:
Kom selleristykkerne i kogende vand og kog dem møre under låg i ca. 10 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom selleristykkerne i en skål og mos dem groft med en gaffel. Rør fløde og derefter æggene i et ad gangen. Tilsæt fennikel, salt og peber. Rør blandingen godt igennem. Fordel gratindejen i 4 smurte, ovnfaste skåle ( ca. 3 dl ). Bag sellerigratinerne midt i ovnen.

Sauce:
Si stegeskyen ned i en gryde. Tilsæt cremefraiche og bring skyen i kog. Kom saucemel i under omrøring og kog saucen igennem ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med salt.





karakterer:
Opskriften er vist 19252 gange,
og udskrevet 786 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-10 18:25:01
opskriften er fra Karolines Køkken, har brugt den mange gange.

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig god - gratinen måske lidt tam!

  -   2005-01-01 01:01:01
Dejlig frisk fasanret. Sovsen og sellerigratin et friskt alternativ til brun vildtsauce og ribsgele.

  -   2005-01-01 01:01:01
Min hyldest tilmadskribenten/kokken. Første klasses opskrift