Vildthakkebøf med hele hvidløg
Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortefars Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Røget spæk skåret i tynde skiver ristes sprøde på pande og tages af.
Champignoner skåret i skiver sauteres i det overskydende fedt, fedt og champignon tages af og champignoner gemmes til tilbehør de smeltede spæk kasseres.
Ælt kødet med enebær, del og form det til større eller mindre bøffer og steg dem i smør 3-4 minutter på hver side, efter tykkelse. Drys kødet med lidt salt og peber. Panden koges af med piskefløde til den tykner, tilsæt lidt kulør og smag til. Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker, kom dem i en gryde med hvidløg samt evt. selleri og kog dem helt møre. Hæld vandet fra, hæld kartoflerne tilbage i gryden og mos dem groft med en gaffel. Tilsæt smør, olivenolie samt mælk, pisk og varm mosen igennem og smag den godt til med salt og peber. Steg hvidløgsfeddene i en gryde i olie under omrøring, til der er møre, tag dem op, læg dem på fedtsugende papir og drys groft salt på. Feddene steges med pil/skal og smuttes ved servering. Servering: Anret bøfferne på varme tallerkner med grønsagsmos samt stegte hvidløg, pandesauce og de sprøde spækskiver. |
|
Opskriften er vist 20980 gange,
og udskrevet 626 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne