Fyldt kanin

Fyldt kanin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gnavere - Kanin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.kanin, grydeklar
 peber
 salt
 
 Fyld:
125 g.ris
2 løg
2 ½ dl.bouillon
150 g.kalvelever
20 g.smør/margarine
250 g.kantareller (fra dåse)
 salt
75 g.stribet flæsk
1 bdt.persille
 
 Desuden:
3 gulerødder
2 ½ dl.bouillon
2 porre
1.25 dl.rødvin
1 løg
 hvid peber
3 spsk.svinefedt
 
 Pynt:
 selleritop
 tyttebærkompot
2 æbler
 
Opskrift:
Kog risene ca. 10 min. i bouillonen.

Lad kantarellerne dryppe af - tag nogle stykker fra til pynt - skær resten i tynde skiver. Pil og hak løgene. Skær flæsket i terninger, der svitses på en pande. Kom smør ved og svits løgene heri. Tilsæt de skivede kantareller og lad dem stege ca. 5 min. sammen med kalveleveren, der er skåret i strimler. Drys med salt.
Rør risene i og tilsæt derefter den hakkede persille.

Gnid kaninen ind- og udvendigt med salt. Fordel fyldet i bugen og luk den til med nogle kødspid.

Skræl guleroden, rens porren og skær begge dele i skiver. Pil løget og skær det over. Brun grøntsagerne i svinefedtet i en stegegryde. Læg kaninen i og brun den på begge sider. Hæld bouillon ved og tilsæt rødvinen lidt efter lidt. Drys med peber. Læg låg på og stil gryden i ovnen ved 220 grader C i ca. en time.

Tag gryden ud og anret kaninen på et fad. Passer stegeskyen gennem en sigte og server den til. Fadet pyntes med selleritop og de hele kantareller, der er varmet i lidt smør på en pande. Æblerne skæres i skiver og der lægges en skefuld tyttebærkompot (helst rårørte) oven på hver skive.

Til den fyldte kanin serveres små kogte kartofler vendt i smør og fine grønne ærter.

Tips:

Kaninen kan evt. trække i en blanding af kærnemælk og rødvin, men det er nu ikke strengt nødvendigt.





karakterer:
Opskriften er vist 11369 gange,
og udskrevet 189 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu