Pumpkin pie - Græskartærte
Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar Højtid: Thanksgiving Oprindelsesland : Amerika Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland mel og sukker i en skål. Smuldr fedtstoffet i og tilsæt æg samt evt. lidt vand. Arbejd dejen sammen til en fast masse. Lad den stå kodt et øjeblik.
Skræl imens græskaren og skær den i små stykker og kog dem i rigeligt vand til de er møre, hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af inden du blender dem. Rul dejen ud og beklæd en pieform med den. Forbag derefter piebunden ved 180 grader C. alm. ovn på midterste rille i ca 10-15 min. Kom græskarpuréen og alle ingredienserne til fyldet i en skål. Rør rundt, så det hele blandes godt. Tag den forbagte bund ud og hæld fyldet i den. Bages nu i ca 50 min, til fyldet er stivnet. Lad pien afkøle til stuetemperatur, sigt flormelis over og pynt evt. med ristede græskarkerner, serveres straks. Tips: Sæt evt en bageplade ind på rillen over tærtefadet efter halvdelen af tiden, ellers kan dejen godt blive for mørk. |
|
Opskriften er vist 188814 gange,
og udskrevet 8016 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (80 stemmer) |
|
Kommentarer Steeman - 2016-11-18 14:14:21 Den er rigtig lækker! Man skal bare køle den ned før man spiser den. Den laver jeg bestemt igen :) Hr. Agersnap - 2016-10-20 02:00:16 Mørdejen skal stå 20 min i køleskabet og kan med fordel rulles ud mellem to stykker bagepapir . Derefter skal den køl igen ca. 10 min førend den kan komme i formen (p.g.a. friktionen fra kagerullen smelter smøret i mørdejen). Mørdejen, som stadig er pakket ind i de to stykker bagepapir, formes efter formen og overdænges med billige ris el. lign. så den ikke mister formen. Jeg gav mørdejen 10 min, men jeg giver den nok nærmere 15 min næste gang , bunden gik istykker, da jeg hældte det våde indhold i. Som andre også skriver har den godt af at stå til dagen efter, da fyldet er ret vådt og først sætter sig efter noget tid. Flitzgerald - 2016-10-09 20:15:23 Den er lækker og har slet ikke konsistens som røræg! Merete - 2015-11-04 12:35:53 Denne tærte smager lidt mærkelig varm/lun, men er rigtig god kold. Lan fint holde sig et par dage i køleskabet. Selv mine børn var vilde med den, da den var kold. Mia - 2015-10-11 10:27:30 Istedet for at lave dejen selv, kan man så ikke købe noget dej og bare rulle det ud (tærte dej)? :) Mischa - 2014-11-01 14:35:23 Kan mad lave den uden muskat og ingefær Lisbeth - 2012-11-04 19:32:08 Hold op en dårlig pumpkin pie! Måtte smide hele tærten ud da den var kølet af! Min kæreste har spist det i usa og siger det overhovedet ikke ligner det han fik. Har nu fundet en anden og bedre opskrift som virker lovende. Jeg anbefaler i hvert fald ikke denne, det er det rene madspild Rikke - 2011-09-26 17:39:12 Nelliker er guld i en pumpkin pie! Linda - 2010-10-21 23:44:53 Jeg må også indrømme den var ret skuffende :(. Havde virkelig glædet mig til den, og havde fulgt opskriften nøje. Men den havde en grim smag Lene - 2009-11-27 10:28:44 Nok den dårligste tærte jeg nogensinde har smagt, og jeg er en habil bager. Vi smed den simpelt hen ud. Heidi - 2009-10-16 17:16:56 Virkelig lækker uhm-uhm-uhm :)(evt. med en klat vanilie is) Camilla - 2008-11-02 21:05:28 Nu havde jeg ikke smagt græskartærte før, men jeg synes ikke rigtig den græskartærte her smager af noget :-( sanne - 2007-12-23 14:15:35 jeg synes det er lidt svært at finde nogen græsker. er der et bestemt sted i ved man kan købe dem? Karin - 2007-11-07 17:49:00 Denne kage er rigtig god, den skal besttemt bages igen Per - 2007-10-23 14:38:25 Man kan sagtens spise kødet fra de orange halloweengræskar. Til Jola og I andre - 2007-10-23 00:22:03 Jola skriver man kan lave tærten af græskarkødet fra Halloween-græskarhovedet. Er der ikke noget om at man ikke kan spise de orange græskar?? Bente - 2007-10-22 04:55:16 Her i Canada kommer vi ikke flormelis over, men spiser den lun og saa med en kugle vanilie is ovenpaa, bare guff Tine - 2005-01-01 01:01:01 Mums, saftig med krydderier i passende balance. Følg opskriften nøjagtigt, den er perfekt. Ekstra mums: En stor teskefuld græsk youghurt ovenpå og godt med letflydende ahornsirup ovenpå... Uha uha...dét er uhyggeligt!!! Louise - 2005-01-01 01:01:01 Man føler man næsten er i Amerika. Uhh... Gys Cecilie - 2005-01-01 01:01:01 Supergod lavede den til jul. Den skal helt sikkert prøves igen. Især god med en smule creme fraishe eller lign. Jytte og Lars - 2005-01-01 01:01:01 Den er rigtig god og den mætter godt....V prøvede at farve noget marcipan orange (bland gul og lidt rødt) og så rullede vi det fladt. Derefter skar vi øjne og mund på, og lagde den oven på kagen- Det blev børnene intresseret og de spiste godt. Prøv selv! tip:prøv at servere den til børnefødselsdage- Den bliver sikkert et hit! Mathilde - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god smag, men konsistensen gør at man må nøjes med små stykker Jola - 2005-01-01 01:01:01 En anderledes, frisk smag, oplagt ide til at bage tæreten efter at man har lavet græskarhoved til halloween. Jo, den er værd at prøve! Mette og Schjönning - 2005-01-01 01:01:01 GENIALT! Den tærte smager djævelsk godt. Happy Halloween! Linne - 2005-01-01 01:01:01 den blev lige lovlig flad, blev dog spist med creme fraise på anonym - 2005-01-01 01:01:01 Halloween er den 31oktober. anonym - 2005-01-01 01:01:01 pumpkin pie er en kendt spise i USA hvor det er skik at spise denne tærte til Halloween, da det er sæson for græskar. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne